• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroalav8 - напреднал
Пиши после да зням дали съм помогнал, ако не да пиша какво др ми е ппмогнало намен. Напиши какви са стокностите на дим газове.
dimoni69 - напреднал
Здравейте ! Отскоро имам Еко Спар минима хидро 12 кW . Реших няколко дни да я оставя да работи по фабрични настройки . Не съм очарован , меко казано . :rolleyes: Явно трябва да поработя върху настройките , защото работата и дотук не ме устройва . Дали камината е преоразмерена , дали инсталациятя ми е малка / или добре оптимизирана / , дали изолацията е добра не знам ......... #-o
Моля за съвет !
Проблемите ми - Пали се и се гаси често . С пелетите , които ползвам сега това означава че на 3 - то 4 - то палене припушва и то здраво ! :shock: Че и гърми :shock: А като запали гори като за световно ....... Четох и препрочитах форума - от утре почвам да пробвам насртойки по вашите съвети .
ДОТУК обаче не намирам коментари по един / според мен / важен въпрос . Ползвам / по наследство от старата ми печка с дърва / входящ външен въздух . Имам си въздуховод , който подвързах към камината . Живея на 1 ви етаж от двуетажна къща , комина е стандартен размер ф 130 , около 10 м. Възможно ли е да оказва голям ефект върху паленето и горенето ? Помагайте , моля !!!!
nikrum - специалист
Комина оказва ,по скоро тягата,захранването с външен въздух едва ли...кога гърми като разпалва ли? Или като е загрята,примерно след самопочистване? Да не ти препълва кошничката или пък да не достигат пелети за разпалване?Ако ти гори силно намали подаването на пелети пар10 и пар 18.бързото угасване и често разпалване кое го предизвиква съайната темп или темп на водата? Разшири хистерезис на пар 95 и пар 96 сложи максимума 10 да пробваш дали ще гасне пак
cvetan_d - специалист
Димони настрой каминката си по следните параметри: п10-10, п18-25, п24-80, п28-110, п4-170. Изпробвай и сподели проблемите за да даваме препоръки.
bogatia - помощник
miroalav8 написа:
Пиши после да зням дали съм помогнал, ако не да пиша какво др ми е ппмогнало намен. Напиши какви са стокностите на дим газове.
Нищо не се получава . Димните газове стигат до 240 и падат до 140-180 .
miroalav8 - напреднал
bogatia написа:
miroalav8 написа:
Провери комина, кюнците и димоотводите на камината. Аз за 20 дена с кофти настройки бях задрастил всичко, вчера от пално почистване на камината отгоре кадето е капака с 4-те перчати гайки( хоризонталните и вертикалните димоотводи) и капака с 6-те болта, който се намира под пепелника в горивната камера извадих половин прахосмукачка с пепел. След това ряско ми спадна температурата на димните газове. Иначе тем на водата стигаш ли я с тези настройки и пламъка буен ли е или нормален.
bogatia - помощник
miroalav8 написа:
bogatia написа:
miroalav8 написа:
Провери комина, кюнците и димоотводите на камината. Аз за 20 дена с кофти настройки бях задрастил всичко, вчера от пално почистване на камината отгоре кадето е капака с 4-те перчати гайки( хоризонталните и вертикалните димоотводи) и капака с 6-те болта, който се намира под пепелника в горивната камера извадих половин прахосмукачка с пепел. След това ряско ми спадна температурата на димните газове. Иначе тем на водата стигаш ли я с тези настройки и пламъка буен ли е или нормален.
Май проблема е , че няма нормален пламък (една шепа). И заради това трудно вдига температурата . И разхода е голям .
nokoniko - специалист
bogatia написа:
miroalav8 написа:
bogatia написа:
Май проблема е , че няма нормален пламък (една шепа). И заради това трудно вдига температурата . И разхода е голям .
Човек виждам, че си го закъсал яко. Почисти си всичко. Виж достъпа на свеж въздух/под кошницата/ как е. Съмнявай се във всичко и проверявай. Понякога проблема е точно там където най-малко очакваш....Виж вентилатора на димните газове дали се върти нормално, защото ако не...няма как да гори...
miroalav8 - напреднал
Bogatia моята камина в момента я карам на 1-2 max, като на две я пускам вечер а на едно през деня, не се изключва често и от 1 час вечерта до 16-17 днеска ми е изгорила един човал. Настройките кадето съм ги писъл са от събота вечерта и това ми е разхода с тях, иначе преди с настройките на " майстора " ,който ми пуска камината (фабричните кадето се намират в интернет за 10 мин.) и 160 лв за свързване към системата и " настройка на камината" си знаех мин 2 човала за денонощие. Който и каквото да пише винаги ще трябва помалко и нагаждане за да гори камината както ти искаш. М аз. А 1-2 нямам кой знае какъв пламък, за да я настройш трябва да я следиш на най висока и най ниска степен, ако я насройваш само на една от двете крайности няма как да стане ( това ми го каза един познат който е по вчас с пелетните камини).
dimoni69 - напреднал
nikrum написа:
Комина оказва ,по скоро тягата,захранването с външен въздух едва ли...кога гърми като разпалва ли? Или като е загрята,примерно след самопочистване? Да не ти препълва кошничката или пък да не достигат пелети за разпалване?Ако ти гори силно намали подаването на пелети пар10 и пар 18.бързото угасване и често разпалване кое го предизвиква съайната темп или темп на водата? Разшири хистерезис на пар 95 и пар 96 сложи максимума 10 да пробваш дали ще гасне пак
Днес нямах време да се занимавам с настройки - може би утре . Подробности дотук - камината работи много добре . Зададена темп. 65 гр. - модулира ....... всичко е както се трябва . Но и на най - ниската степен стига до 70 гр. и изключва . Макар и темперирана къщата иска топло и има - няма 5 мин. по - късно темп. вече е 60 гр. и камината се засилва да пали . От предишно палене остава шлака и след 3 -4 цикъла на палене става страшно - натрупват се много пелети , при запалването им едва ли не експлоадира - припушва много здраво . Принудих се да фиксирам редукцията ф 130 - ф80 със самонарезки - явно там е слабото място и поддава .
Утре вече съм отсвирил всякаква работа и ще си поиграя с настройките . Със сигурност въздуха ми е в повече - темп. на изх. газове на 1 ст. е 110 - 120 гр. , на 2 ст. - 130 , на мах . - 170
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: