• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
DStefanov - специалист
На мен преди седмица ми взеха 170лв. за ВиК в банята. Мисля, че е нормално 150лв :wink:
Time2Burn, какви 250лв :shock: Хората работят 5 дни за тез пари бре... :lol:
vidrata - специален-специалист
Тайм ти се усети бре(най после).

Стефанов ние като ги вземаме за ден кво ? даработим на 5 дена веднъж ли????????

В този форум никой(почти ) не пита "как да си го направя" а "колко ще ми струва" затова не се сърдете и не ни плюйте когато ви обявяваме цени.Клиента си избира майстора а не обратното(въпреки че напоследък отказваме на много хора). Така че хващайте се серизно сами.Ние няма да пукнем от глад.
DStefanov - специалист
Пич, това е най-тъпото нещо, което съм чувал. Никой не казва да работите на 5 дни веднъж, а говоря за парите че са нереални за 5 часа. Просто ако взимате по-малко (нормално) ще е по-добре и за клиента. И защо си мислиш че това което правиш (в случая за ВиК) говорим струва толкова??? Един поялник е 180лв. и всеки полуграмотен може да се научи за 1 час. Приеми, че нямам време да се занимавам, зашото и аз си имам друга работа (която вероятно ти никога няма да можеш да научиш, камо ли за 1 час)
Ето за това ме дразнят такива изкавания. Баси нахалството....
В този форум никой(почти ) не пита "как да си го направя" а "колко ще ми струва" затова не се сърдете и не ни плюйте когато ви обявяваме цени.
Ами според теб какво да пита??? То поне да бяхте всички майстори, защото на такива съм попадал че и ти ще се изплашиш. Наскоро имах такъв случай с редене на гранитогрес в коридора и кухнята. Точно както казваш попитах майстора колко иска и да ли за тези пари ще си свърши работата. Как мислиш че ми отговори...... Сещай се какво стана, изгоних го и не му платих стотинка. Ето за това говоря, искайте но си вършете работата, както претендирам, че аз си я върша.
Така че хващайте се серизно сами.Ние няма да пукнем от глад.
Ха, ха отново смях (ти май имаш прекалено високо самочувствие). Това не ми е работа и въпреки това се принудих заради такива "майстори". Системен програмист съм и вервай ми и аз няма да умра от глад. Айде със здраве :lol:
vidrata - специален-специалист
Ами като си програмист чии ч.п дириш в тоя форум нали и без това каза ,че никога няма да се хванеш да правиш тея работи или ситърсиш някой да се ядеш щот на работа ядат теб??????
А за самочувствието си помисли ти ако нямаш ми е ясно какъв програмист или квото там си :? .
Айде програмирай се да заспиваш ,че е късно. :-D
asinka - специалист
Защо всяка дискусия завършва с кавга?
Защо винаги опираме до това колко струва труда на строителя?
Ние, не-майсторите също работим, също печелим пари, също ползваме определен пакет услуги-в различни сфери, които, апропо, и вие, майсторите ползвате.
Някой прецаква мен за нещо, майстор да речем, но именно той е прецакан другаде.
Правилно ли разсъждавам?
Готвим си сами, но ходим и на ресторанти.
Ходим на шивач, но някои си шият и сами.
Купуваме зимнина, но понякога си я правим и в къщи.
Така ли е?
Стига сте се хвалили кой колко взима, кой какъв инструмент ползва и т.н
Ако ще помагате, помагайте.
Това не е форум Похвали се кой е по-по-най!
Fortune - специалист
triXtyle написа:
Time2Burn написа:
Нали се сещаш, че като казваш че нямаш пари, никой няма да дойде да ти работи. Ние майсторите искаме ПАРИ, и ако може да са повече... :)
Абе тоя форум не е ли да си го прави всеки сам? Вместо да се надуваш, че си майстор и взимаш много, му дай някакви насоки, така че ако човекът е малко по-кадърен да може да спести някой и друг лев ит майстори .......

понякога ви се чудя на акъла български, честно :?
Мисля, че въпросът не е само да се ощетят майсторите, като гледаме да минем по-тънко, като не можем всичко да правим сами. Този форум верно, че е направи си сам, но според мен не трябва да го разбираме буквално, аз като жена вземам мистрията и я почвам :)!

Не че не съм опитвала, на едно барбекю, реших какво толкова, една стеничка, ще я измажа, какво като няма да е перфектно,ще е още по автентично!
Да! Ама Не!
Разучих технологиите, как да на правя шприц, да си разбъркам материал, съотношения всичко като по учебник.
Шприца добре, след като опитах няколко технологии, успях с метлата да шприцовам!
После, почвам мазилката - бъркам в кофата с инструмента и после с въртеливо движение на китката мятам материала, първият път не уцелих, ахаааааа трябвало по близко и малко странично да застана. Заемам позиция, правя въртеливото движение и..... падна кюфтето, пустото не залепна!
Сега какво разтвора ли е гъст, или ъгъла на позицията ми е неправилен? Втори опит! Урааа залепна - технологията - заемаш позиция, правиш движението, мяташ, фърляш инструмента и притискаш това което си метнал с ръце, като залепне добре повтаряш. Е малко не е равничко, ама после нали има там пердашки, малко ще се позаглади! Виж с гнайса се справих чудесно, ама мазилка и шпакловка, вече няма да правя :(!

Това е направи си сам. :-D

Според мен вие като майстори може да споделите впечатления от различните марки продукти, фаянс, теракота, гранитогрес, фугиращи смеси лепила, бои и т.н. При тези съвети, най-малкото бихме изискали като дойде спеца да лепи фаянс, да му кажа виж сега я дай да ползваме това лепило и все пак да сложиш и хидроизолация нищо, че смяташ че няма нужда, а пък за фугите ще отида и ще купя тази, щот е еластична и качествена! Защото иначе, какво се получава, викаш си майстор и го питаш, как е по-добре, това така и онова така, а той ти казва, ти го кажи, пък аз ще го направя, ама това, че се е вдигнало нивото щот съм искала тоалетната да я преместя и затова после ще трябва да качвам стъпало за да вляза в банята, кво му пука, нали си взема по 20 лв. на точка? Според ме не е направи си сам, когато дам ключа на фирма, която ми прави проект, дизайнера си подбира цветовете, изпълнителя ходи да търси материали да паснат на идеята...аз накрая се нанасям. Ако имах толкова пари, изобщо нямаше да търча из нета, да търся помощ в разни форуми, особено направи си сам.
Освен това, е естествено да викаме майстори за това, което не можем сами. Според мен и вие като майстори не бихте могли да ста перфектни във всяка една дейност. Ако някой ми каже, че колкото е добър при полагане на фаянс, толкова е и при правене на мебели, просто няма да му повярвам.
triXtyle - помощник
Не "ние, майсторите", а "те, майсторите"
аз съм майстор в съвсем друга от строителството сфера :)

но съм ЗА да се споделят мнения и опит относно различни материали, производители и т.н. :)
plumber - специалист
DStefanov написа:
И защо си мислиш че това което правиш (в случая за ВиК) говорим струва толкова??? Един поялник е 180лв. и всеки полуграмотен може да се научи за 1 час. :lol:

Аз пък най се дразня от неуважението на такива ,като теб към професиите на хората.
Първо,много се радвам на такива полуграмотни дето после се обаждат,и ми се молят да ходя да им оправям простотиите.Режа им главата от кръста.Ако щат..То да не е да лепнеш 2 тръбички.
Второ,като не си наясно с цени на качествени инструменти не се обаждай!
И защо си мислиш че някой ,като работи нещо свързано със строителство не знае неща от твоита сфера.

Аман от дребни душички взели се на сериозно...
Time2Burn - специалист
plumber написа:
DStefanov написа:
И защо си мислиш че това което правиш (в случая за ВиК) говорим струва толкова??? Един поялник е 180лв. и всеки полуграмотен може да се научи за 1 час. :lol:

Аз имам 3 заваръчни комплекта, и пазарната им цена е по 700 лева. Имам няколко комплекта глави от Ф16 до Ф110 а вие си мислите че аз ям компот от сливи?
Fortune - специалист
plumber написа:
DStefanov написа:

Аз пък най се дразня от неуважението на такива ,като теб към професиите на хората.
Първо,много се радвам на такива полуграмотни дето после се обаждат,и ми се молят да ходя да им оправям простотиите.Режа им главата от кръста.Ако щат..То да не е да лепнеш 2 тръбички.
Второ,като не си наясно с цени на качествени инструменти не се обаждай!
И защо си мислиш че някой ,като работи нещо свързано със строителство не знае неща от твоита сфера.

Аман от дребни душички взели се на сериозно...
И аз споделям мнението, че всеки е добър в определена област и това е нормално, но как да разберем, че е добър? И защо ли има филми като Баш майсторът?
Иначе и на мен ми се е случвало, подобни ситуации в моята сфера - счетоводство. Защо наистина си мислят всички, че могат да се справят по-добре сами и им се вижда много цената на услугата? След като стане гафа, ама моля ти се ела и оправи работата, че на то съм изтървал този срок, ама много голям данък ми искат, ужас ДДС ревизия! И като им кажа цената - то какво му има 5 фактури на кръст, да но за това съм вложила и влагам постоянно пари в образование, в компютри, в софтуер и поддръжка, консумативи и разходи за транспорт по разните държавни институции. Да не говорим, за напрежението и стреса - един познат психиатър каза, че обикновенно пациентите му са или учители или счетоводители.
Та обикновено чуждия труд ни се вижда явно по-лесен и по-добре заплатен.
  • 1
  • 2

Тема "Съвети за баня - плочки, таван - цени ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: