Всичко за дърводелството
joroantonov - специалист
Само ориетировъчно да ти кажа, лист висококачествен мебелен шперплат на 40мм - швейцарски е над 350лв. А колко тежи - бедна ти е фантазията.
mavryt4o - майстор
joroantonov написа:
Само ориетировъчно да ти кажа, лист висококачествен мебелен шперплат на 40мм - швейцарски е над 350лв. А колко тежи - бедна ти е фантазията.
Човека каза че знае за какво иде реч така че :stumm:
joroantonov - специалист
Млади момко, това го пиша за питащия, защото това е същината на темата,а не за теб така че по-добре ти си затвори устата.
bat_danio - специалист
А да речем 40мм перфориран и поставен на скара от талпи/бичмета залепен и завинтен няма ли да удържи доло горе колкото 100мм...
stridata - специалист
Да вметна, че всеки шперплат е влагоустойчив. Във БГ-влагоустоичив наричат този кофражния който въобще не ти препоръчвам. Най евтиния и най разпространения у нас е Тополов който за плот също не ти препоръчвам. Йаф предлагат брезов който е много високо качество, но е доста скъп на дебелина над 16мм. За 10 см даже няма да го коментираме щото е сугирно 1000лв листа. Горещо ти препоръчвам да го направиш от СУХ масив, примерно Смърч и отгоре си сложи квото искаш с каквато искаш дебелина.
EDI - майстор
Профи, вземи си няколко греди 10Х5, залепи си ги, и отгоре каквото искаш, даже може да им удариш едно ренде и си готов.Даже и с оберката можеш да изравниш, ползвай я като щрайхмус - закрепваш и нивелираш две дъски от двете страни на тезгяха за водачи, отгоре върху тях се движи една дъска в която има канал.Върху нея плъзгаш оберката и така си караш по ширина.Става идеално, лично пробвано.Понеже нямам щрайх, така си изравнявам дъски в къщи.За шперплата ще дадеш ненужно много пари.
profesionalist_wood - майстор
EDI написа:
Профи, вземи си няколко греди 10Х5, залепи си ги, и отгоре каквото искаш, даже може да им удариш едно ренде и си готов.Даже и с оберката можеш да изравниш, ползвай я като щрайхмус - закрепваш и нивелираш две дъски от двете страни на тезгяха за водачи, отгоре върху тях се движи една дъска в която има канал.Върху нея плъзгаш оберката и така си караш по ширина.Става идеално, лично пробвано.Понеже нямам щрайх, така си изравнявам дъски в къщи.За шперплата ще дадеш ненужно много пари.
Това така ще правя,ама сух материал по складовете мъчно се намира. Между другото ходя с влагомер да боцкам дъските :lol:
Мисля си точно тази комбинация със тези греди 10Х5 да ги залепя и отгоре 5-10 мм шперплат :partyman:
Грубо ще го мина с ръчното ренде и бухам шперплата отгоре със лепило и/или с винтове и да приключа.
themask - специалист
Какъв влагомер ползваш? Питам, защото съм скептичен към масовките за по 5 пари и се чудя каква машинка би показвала точно :)
profesionalist_wood - майстор
themask написа:
Какъв влагомер ползваш? Питам, защото съм скептичен към масовките за по 5 пари и се чудя каква машинка би показвала точно :)
Ами виж брат,то е относително да случиш на читав уред. Аз си взех на шега един влагомер от един магазин за електроника за 9 лв ама колко не помня. Върши работа ,понякога има разлика от 1-2% но не е съществено,по-скоро е базова оценка на влажността в дървения материал.
Та ето оттук си взех уредчето- https://www.google.bg/maps/@42.6897413, ... 312!8i6656
Начи от този страна на улицата и тръгваш надолу откъм петте кьошета...там беше магазина ако не са го закрили
themask - специалист
Еее, ти пък :) 1-2% според мен не е драматично... Интересно ми е как разбираш, че е такава грешката.
А иначе предполагам говориш за магазин Конрад - знам го. :partyman:

Тема "Шперплат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: