• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D До колкото знам- няма турболатори в тръбите ,ама по често почиствайте камините .Моята я почиствам всеки ден.
daniel.trifonov - специалист
На 24кВт има турболатори само в късите тръби, т.е. тези които идват от горивната камера към ревизията.
Потвърждавам думите на Филма, че трявба да се чисти често. Според мен, не по-рядко от седмица.
благодаря за помощта, но не мисля че е нормално всеки ден да отварям ревизии и да чистя тръбите на водната риза.попитах по скоро защото вчера за първи път ги отварях и по инструкциите на книжката пише че трябва да извадя турболаторите а при мен няма турболатори
miro_800 - специалист
И на моята ГФ 18 кв. няма турболатори.
Hidrogen - напреднал
И моята има.viewtopic.php?f=10&t=13260&start=460
Тук съм качил снимки.Вчера приключих с първия тон,и почистих основно.
говорих със сервиза и ми обясниха че преди са имали турболатори но са ги махнали поради проблем с гърмене. от скоро отново са с турболатори но са сменили вентилатора
bgtelbg - напреднал
Здравейте искам да попитам има ли вариант да се забрани достъпа до сервизното меню параметри
GF48 с най новата пелетнка горелка GF 858 VIP в причината е , че не искам всеки ден някой да му бута настройките.
Моля ви ако някой знае как да сложа код или нещо от сорта да пише
Здравейте, от тази зима съм с ГФ-18 сравнително съм доволен от каминката. четох коментари за проблем със запалването защото и аз го имах на моменти този проблем.от сервиза ми настроиха камината със следните параметри- 2. старт шнек работа-1.09 3.старт максимум време-10.00 4. старт вентилатор 39% .от понеделник след доста побутвания на настройките нямам нито една аларма за незапалване. в момента настройките ми са 2. -1.15 3.- 10.00 4.- 38% редовното запалване се получи най вече когато намалих процента на вентилатора защото пробвах и с увеличаването му.сега запалва малко по бавно но всеки път. засега не ми се пипат повече настройките но ако ми даде аларма отново за незапалване ще пробвам с още един процент надолу.все пак това са настройки за моите пелети.други проблеми засега съм нямал. единствено съм разочарован че няма турболатори които биха ми дали по нисък разход на пелети.
miro_800 - специалист
VASKO6998 -след почистването спадна ли температурата на димните газове?
Иначе моята съм я настроил така, че да не гасне докато аз не я спра.С фабричните настройки гаснеше през 20-30 мин.после пак пали и т.н. По температура на водата е, не е с термостат.
SpasSpasov - помощник
Привет на всички
Да изкажа скромното си мнение за ГФ 18кВт
Купих я миналата есен и след 4 месеца и половина мога смело да кажа, че съм доволен. Причината да купя точно тази камина, а не друга, е чисто финансова. С ограничен бюджет съм и по къщата общо взето си правя всичко сам. Камината също сам си я монтирах, монтажа е елементарен. Направил съм си водно подово.

Камината работи много добре, модулира си, с малко пипане на настройките постигнах плавна работа почти без да гасне, до момента в който стайният термостат даде команда за изключване, поради достигане на зададената температура в помещението.

По книжка основното почистване трябваше да е след изгорени тон и половина пелети. Така и направих и установих, че доста съм закъснял. Почти я бях затлачил. Сега ще съкратя времето за основно почистване и ще направя разликата.
Някой питаше за турболатори дали има: моята има само на отворите от/към горивната камера. Не знам дали не трябва да има и на дългите ...
След почистването температурата на изходящите газове рязко падна с над 50 градуса - преди почистването държеше 150 - 160 гр. по време на горене и близо 200 при запалване. Сега при запалване започва плавно да ги увеличава и при навлизане в същинския режим на горене достига около 100 до 110 и така ги държи до изключване.

Пламъкът е хубав, явно уцелих съотношението пелети/въздух (100/106) и сега стъклото почти не се зацапва. Примерно на две седмици веднъж го забърсвам с домакинска хартия, ей така, за да е напълно чисто.
Намалих времето за първоначално подаване на пелети - 1мин и 11 сек. (1 мин и 20 сек фабр.настройка), времето между две подавания го изравних с това на същинското горене - 25 сек (8 сек. при запалване и 12 сек. при горене по фабр. настройка). Шнека по време на запалване подава за 1.1 сек., по време на горене 1.9 сек.

За съжаление, пак по финансови причини основно, не закупих необходимото ми количество пелети за цялата зима. Взех 1 пале от производителя /иглолистни/ - средна работа, после взех едно пале букови - идеални бяха, ама няма вече и не е ясно дали ще има и сега ги менкам откъдето намеря по 10 - 20 чувала.
Не знам при другите камини/котли дали е така, но при тази със смяната на пелетите трябва да се пипат настройките - с малко, но трябва. Иначе горенето отива на кино. Например след преминаването към буковите пелети увеличих времето между две подавания на шнека - от 22 сек.до сегашните 25 сек.
Шлака умерено се образува - при иглостните много повече. Спокойно може да изкара два дена без почистване.
Шнека понякога е по-шумен и бражди, рядко наистина, но е дразнещо.
Помпата е тиха, при мен е на втора степен и трябва много да се заслушам, за да я чуя. На трета степен малко повече се чува.
Ламарините от двете страни понякога вибрираха - това го излекувах с леко закривяване на крайчето на всяка от тях .
Вентилатора е тих и не се чува.

Та това е общо взето. Не е връх на сладоледа, но върши работата, за която е създадена. Поне на мен ми е напълно достатъчна.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: