• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dimoni69 - напреднал
cvetan_d написа:
Димони настрой каминката си по следните параметри: п10-10, п18-25, п24-80, п28-110, п4-170. Изпробвай и сподели проблемите за да даваме препоръки.
Днес нямаше време , но утре ще пробвам и до вечерта ще има обратна информация .
dimoni69 - напреднал
cvetan_d написа:
Димони настрой каминката си по следните параметри: п10-10, п18-25, п24-80, п28-110, п4-170. Изпробвай и сподели проблемите за да даваме препоръки.
Направих промените според твоите препоръки . Изключително доволен съм от резултата . Увеличих и п 95 на 10 , почистването п 60 на 30 минути , Цял ден гори тихо , кротко , без да се гаси . Разхода драстично намаля - за 10 часа / от сутринта досега е изгорила 1/2 торба . Ще я оставя няколко дни така , за да видя колко точно ще харчи . Уикенда , като съм вкъщи ще си поиграя и ще намаля още минималното подаване - да видим с тия пелети кога ще гасне . Голямо Благодаря за съдействието , Честит Трифон зарезан и наздраве ! :partyman:
cvetan_d - специалист
Димони, ако свалиш още минималното подаване кпд на камината пада много. Добре е да има почти постоянно видим пламък при работа на минимална мощност. За ориентир използвай прозореца. Той не трябва да бъде покрит с прозрачен, лъскав налеп в никакъв случай. Търсения ефект е възможно най-дълго време прозрачен, постепенно покрит с бял прах, който се премахва с едно минаване на бояджийска четка :)
nikrum - специалист
Видях пелети които за няколко часа правят 2 см шлака в кошницата...тя е нагрята до червено и понеже е дебела се задържа тлееща няколко часа след угасване на камината.няколко последствия от това: черно стъкло, при пускане на камината, препълване на кошницата над нивото на запалката и евентуално възпламеняване на газовете в димоотвода...с гръмване ...
kani123 - напреднал
Здравеите благодарение на вас моята Алва18 работи :Едно голямо благодаря на всеки които се отзова на вапросите на колегите,

камината я имам от 25 дни 3 пати викам маисторите за настроика и ни6то пелетите не били ка4ествени.
От в ас нау4иь вси4ко 20 дни 4етоь и сега сам на ти с мениото и горе доло настроиките,
Само в на4алото след запалването има малко по буен пламак намалиь пар 6 на 16 и пар 8 на 6 по добре е не 4ерни стаклото поне от парвите опити ,някои ако знае друго моля споделете? пални пое4е пепелника и от това пламака е по буен,Благодаря преджарително/
bogatia - помощник
miroalav8 написа:
Пиши после да зням дали съм помогнал, ако не да пиша какво др ми е ппмогнало намен. Напиши какви са стокностите на дим газове.
Можеш ли да ми пратиш всички параметри на твоята камина
nokoniko - специалист
kani123 написа:
Здравеите благодарение на вас моята Алва18 работи :Едно голямо благодаря на всеки които се отзова на вапросите на колегите,

камината я имам от 25 дни 3 пати викам маисторите за настроика и ни6то пелетите не били ка4ествени.
От в ас нау4иь вси4ко 20 дни 4етоь и сега сам на ти с мениото и горе доло настроиките,
Само в на4алото след запалването има малко по буен пламак намалиь пар 6 на 16 и пар 8 на 6 по добре е не 4ерни стаклото поне от парвите опити ,някои ако знае друго моля споделете? пални пое4е пепелника и от това пламака е по буен,Благодаря преджарително/
Радвам се , че си се справил. Напиши точно какво промени та колегите да го имат за някакъв ориентир.
bogatia - помощник
kani123 написа:

Прати ми всичките параметри на твоята камина
miroalav8 - напреднал
bogatia написа:
miroalav8 написа:
Пиши после да зням дали съм помогнал, ако не да пиша какво др ми е ппмогнало намен. Напиши какви са стокностите на дим газове.
Можеш ли да ми пратиш всички параметри на твоята камина
Пар3-125; 4-160; 5-170; 6-15; 8-5; 10-14; 18-35; 21-150; 22-150; 23-160; 24-110; 28-160; 55-320( като се вкарва стойност наполовина за пар55). Ако ти се разпалва много силно намаляш пар4,6,8( подаването) или вентилатора пар22,23. При мен с тези параметри гори доло горе добре има какво още да се доизкусурява, но нямам време в момента. Не е гаранция че при теб ще е ОК всичко, ще трябва най вероятно и ти да си поиграеш. Пиши как е и ако си променял нещо какво е то.
Късмет от мен.
kani123 - напреднал
Miroslav gi e dal sa6tite sa samo p24 e 140 a p28 e 180
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: