• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
s_gangalov - напреднал
Аз писах в един друг форум за тази пералня, но няма кой да ми вярва. Платката ти в случая не подлежи на ремонт, защото вече е повреден процесора, а такива не се продават за да се смени - огледай хубаво около него и ще видиш изпарени елементи. Нова платка само от Whirlpool, но цената няма да ти хареса. Тази ако някой се опита да я прави - само ще си загуби времето. След гърмеж на блокировката - не съм виждал оживял процесор на този вид платка.
preslav - майстор
plamen6703 написа:
preslav написа:
Ако откриеш къде е платката сваляш и гледаш - личи си къде има комшулук между пътечките, чистиш механично, миеш със спирт, лакираш с лака за нокти на жената, монтираш и викаш "ела жена да видиш какви вълшебни неща прави твоя лак".
Комшулук между "пътечките" може да има, ако платката е осрана от хлебарки! Тогава може да се почисти платката и ако евентуално тръгне, не само да извика жена си, но може и да се похвали на баба си :) Комшулук между "пътечките" може да има и ако платката е минала през ръцете на "шивач" с поялник, който е рещил, че щом има поялник може да си отремонтира и платката :-D
Лакирането с лак за нокти е занимание за козметици, маникюристи, но при ремонта на такава апаратура е по-добре да се избягва :)
Не бе, не се набирай - ял съм го този х.й с фабрична платка без никакви други намеси. Не съм презапоявал, не съм сменял елементи, зачистих със скалпел, измих със спирт и понеже жената не се лакира монтирах платката гола - повече от 2 години се чуди какви други номера да ми скрои, но тя инат, аз по-инат - бачка и пушек не се вдига.
plamen6703 - майстор
s_gangalov написа:
Аз писах в един друг форум за тази пералня, но няма кой да ми вярва. Платката ти в случая не подлежи на ремонт, защото вече е повреден процесора, а такива не се продават за да се смени - огледай хубаво около него и ще видиш изпарени елементи. Нова платка само от Whirlpool, но цената няма да ти хареса. Тази ако някой се опита да я прави - само ще си загуби времето. След гърмеж на блокировката - не съм виждал оживял процесор на този вид платка.
Искаш да кажеш, че си писал във форум на гадатели, които виждат какво е на платката без да са видели и проверили самата платка?
Има такива форуми, но такива закючения са несериозни. Това е все едно да пишеш двойка на неизпитан ученик. Възможно е да е за процесор, но в някои сервизи има по кашоните същите платки, които не са за процесори, а са "бракувани" по друг повод...има и такива шасита от телевизори и др. техника. В онзи форум може да ти кажат, че не може да се свали такъв процесор и да се ползва на друга платка, но аз има едно правило, което спазвам, предпочитам да се доверявам на емпирични данни, отколкото на теоретични данни :-D
plamen6703 - майстор
preslav написа:
plamen6703 написа:
preslav написа:
Ако откриеш къде е платката сваляш и гледаш - личи си къде има комшулук между пътечките, чистиш механично, миеш със спирт, лакираш с лака за нокти на жената, монтираш и викаш "ела жена да видиш какви вълшебни неща прави твоя лак".
Комшулук между "пътечките" може да има, ако платката е осрана от хлебарки! Тогава може да се почисти платката и ако евентуално тръгне, не само да извика жена си, но може и да се похвали на баба си :) Комшулук между "пътечките" може да има и ако платката е минала през ръцете на "шивач" с поялник, който е рещил, че щом има поялник може да си отремонтира и платката :-D
Лакирането с лак за нокти е занимание за козметици, маникюристи, но при ремонта на такава апаратура е по-добре да се избягва :)
Не бе, не се набирай - ял съм го този х.й с фабрична платка без никакви други намеси. Не съм презапоявал, не съм сменял елементи, зачистих със скалпел, измих със спирт и понеже жената не се лакира монтирах платката гола - повече от 2 години се чуди какви други номера да ми скрои, но тя инат, аз по-инат - бачка и пушек не се вдига.
Не бе, аз не се набирам, ако се набирах нямаше да се занимавам с такава техника толкова много години :-D Имал съм случаи да ми донесат и работеща платка, тя най-трудно се ремонтира :-D После се окаже, че куплунга на платката не е контактувал... като намести куплунга бачка докато отново откаже :-D
s_gangalov - напреднал
Щом толкова много чуваш петлите, вземи му направи на човека платката! Пожелавам ти успех!
preslav - майстор
plamen6703 написа:

Не бе, аз не се набирам, ако се набирах нямаше да се занимавам с такава техника толкова много години :-D Имал съм случаи да ми донесат и работеща платка, тя най-трудно се ремонтира :-D После се окаже, че куплунга на платката не е контактувал... като намести куплунга бачка докато отново откаже :-D
С две думи "тури, вади, вади, тури и се народили чукундури".
Прав си, в техниката няма чудеса - има лоши контакти, ама то и в живота е така - платка за платката е вълк!
plamen6703 - майстор
preslav написа:
plamen6703 написа:

С две думи "тури, вади, вади, тури и се народили чукундури".
Прав си, в техниката няма чудеса - има лоши контакти, ама то и в живота е така - платка за платката е вълк!
В техниката един лош контакт може да го отстраниш за нула време, може и цял ден да не ти стигне, но в живота е много по-зле, понякога и с години не може да приключиш с някой лош контакт :) Някои адвокати с такива дела за отстраняване на лоши контакти, децата си от раждането до пълнолетие отглеждат и издържат :-D
За техниката след края на онова "лошото" време се нароиха много безработни, които мислят, че знаят и търсят аджамии да се вържат на "знанията" им...Като им мине номера свлекат кожата на някой, като не им мине номера търсят да намерят следващият аджамия... А аджамии дал Бог, вече да те е страх покрай някоя тераса да минеш да не ти падне пакет с пари на главата... пенсионери помагат на полицията да лови телефонни измамници :-D
  • 1
  • 2

Тема "Пералня уърпул awg 5182b" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: