Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
emil_v r - майстор
Ужас ! Вярно . Тия живеят още в Татово време .
АЗ и ние не взимаме никога дори пирон (плащат ни достатъчно) .
Много работи хвърляме на боклука но НИКОГА , не взимаме и прашинка .
Честно казано за себе си не изпипвам нещата дори наполовина така както за клиентът.
Ако съм на час , вечер немам сила да си вдигна ръката , да си съблека дрехата , и съм щастлив от това :-D
Тва е капитализъм .
Стефан - майстор
Емо,
Ако започна да пиша роман за неграмотност, ще стана световно известен. Събрал съм от пода почти една кофа всякакъв калибър пирони, прави и употребявани. Кофража им поддаде два пъти, и използваха силата на винтовете от подпорите, за да го върнат на място. Да, ама не. Всеки знае какво е да поддаде кофраж на стена. Резултата е огънати платна, и криви стени. Предприемача казва, че е давал пари за всякакъв материал, от който са имали нужда. Не знам дали е вярно, или материала е отивал на друго място. Започнаха с 10 бр. нови дъски за шнуровото скеле. След това видях, че са довлякли някакви стари и употребявани дъски от друг обект/ от предния ограбен собственик /. Не се знае къде са отишли новите дъски. В офертата на предприемача беше заложено 3 куб. м греди 10/10/400, което е 75 броя греди, 2 куб. м. кофражни дъски 10/2,5/400, или 250 броя, и 2 куб. м. мертеци. При условие в офертата, че материала оставана обекта след приключване на работата по договора. Носеха материалите на порции, за да не се хване далаверата. Използваха и мои греди и дъски, под предтекст, че не им достигат в момента. Накрая за малко да отмъкнат 5 броя прави и нови/неупотребявани/ греди, които свалих от камиончето им. След ревизия според офертата се оказа, че на обекта ми има 39 броя греди, 1 куб. м. дъски, и 1 куб. м. мертеци.

Емо,
Кажи ми как да съм настроен положително при тия обстоятелства???
emil_v r - майстор
Който взима парите (предприемачът) носи цялата отговорност .
Дай и ти вариянт за армиривка на плочата на Кристин ,
защо да закриваме форума ? :wink:
Стефан - майстор
Мога да дам вариант за армировката, даже и с изчисленията. Но не съм регистриран в камарата на строителите, и нямам право.
Gandalf - специалист
Чакам с огромен интерес изчисленията за плочата :lol: :lol: :lol:
KRISTINOBAL - специалист
Gandalf написа:

И аз чакам.

Дано някой най-накрая ми каже какво и колко желязо в колоните, в трегерите, колко дебели колоните, трегерите плочата.
Domashen_maistor - специалист
Gandalf, Ако името Д.Димитров ти говори нещо, напсувай го от мен. В л.с. ще ти кажа от кого точно. Иначе си прав за изчисленията. Конструкцията не е шега работа. И в двата случая не е добре - и при преосигуряване и при недобра носимост и осигуреност.
Иначе напълно разбирам настройката на Стефан към майсторите, пък и като човека иска сам да си го прави - да действа. Иначе Фи 5 мрежите ми се виждат малко малки, та може би полето ще провисне, ама - :? :? :? Все пак не съм учил за конструктор. :-D Пък и може би между колоните трябва да има някакви греди, така че товарите да се разпределят върху колоните. Дълбочината (сечението) им и размера на армировката в тях - б..а ли му ма...та???. Във всеки случай едва ли в тези греди трябва да има долно желязо под №16 и горно под №10. Стремена (или по майсторски както още им викат бигли) трябва също да има, ама :? през колко сантиметра......
И като за капак, не знам кво да кажа - какви да са колоните, така че да не падне с първото земетресение. Знам само, че в земетръсни колони под №14 не се слага, но за да се види на земетръс конструкцията още не съм го учил как става. :lol: Ако KRISTINOBAL иска да държи и на земетръс и да е в нормите, да плати на някой, (искрено му желая различен от горецитирания пен..дел) и да му ги сметне. Виждал съм и читави конструктори. (демек има такова животно - рядък вид е!)
Стефан - майстор
Gandalf написа:
И ти ли чакаш? :? Нали преди време каза, че си архитект? Или нещо съм се заблудил?
Gandalf - специалист
Къде съм казвал такова нещо?
BLUEPUPIL - майстор
ТЕРАСА 4X2.5М.------1.ОСТАВЯ СЕ ПРОТИВОЗЕМЕТРЪСНА ФУГА 0Т 3 СМ.МЕЖДУ ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ТЕРАСАТА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И ФУНДАМЕНТИТЕ)И ОСНОВНАТА СГРАДА.-----2.КОПАЕ СЕ ТАКА ,ЧЕ НОВИТЕ ОСНОВИ ДАБЪДАТ ФУНДИРАНИ НА ЕДНО И СЪЩО НИВО(ДЪЛБОЧИНА)КАКТО СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ(АКО ИМА ДЪЛБОКО МАЗЕ ПОЛОЖЕНИЕТО СЕ УСЛОЖНЯВА ЗНАЧИТЕЛНО).СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ИМА ИНТЕРЕС.

Тема "Бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: