Напишете въпрос свързан със санирането.
sean-john - специалист
Току що измерих Т на различни повърхности...утре преди да запаля пак ще ги измеря да видя къде е най изстинало.
В момента вътре е 23 градуса,отвън -4.
Средна Т на пода там където има изолация е 22C...където няма е ~14-15C.
Външните стени меря върху ГК и навсякъде е около 23-24C.
Прозорците така като са с обикновен стъклопакет където има радиатор под тях,T на стъклото и профила е 21-22C...където има прозорец без радиатор е 14-15C и на стъклото и на профила.
nikolov333 - майстор
При сегашното положение, най-правилно е да се отопляващ с водно подово, като се подложи необходимата дебелина фибран на пода и минимум 7см.замазка, която да акумулира топлината..
Hoвoceлckи - майстор
sean-john написа:
А какво е термокондензатор,че май съм изпуснал връзката някъде.
Синоним на буферен съд :-D
sean-john написа:
За щорите ще помисля по въпроса макар лично аз не мисля,че са някакъв изолатор при наличие на добра дограма.
Ами личното ми наблюдение е различно от твоето мнение (не, че и аз някога не смятах така :) ) Спя близо до прозовеца и в по-големите студове призори се събуждах от студ, който определено го усещах от прозореца ). От другата страна на спалнята жена ми не се оплакваше. Сложих щора (PVC с термоизолация) и пусна ли я - няма студ!
Не доумявам как си се вързал на този градеж :? Технологията е била добра за по-миналия век. Днес да наливаш пари в такава екзотика :shock: Имам съсед, който даже плевня от плет направи луксозна спалня за гости. Човекът за мен просто се чудеше в какво да си вкара ненужните му пари. Та си мисля, че го разбирам в някакъв смисъл. Но за основно жилище, без солидно подсилване поне, без хубава мазилка ...
sean-john - специалист
Ами така се стекоха нещата...всичко се правеше в голям период от време и така (10-тина години) За щорите определено ще помисля щом има ефект имам още адски много работа по двора,точно и за това няма да предприема сериозни промени,но щорите,килимите и евентуално за в бъдеще подово към парното са обнадеждаващи за намаляне на загубите,както и смяната на обикновенния стъклопакет с КА стъкла или 4 сезона,виждам,че им дават над 60% по малко загуби от стандартния стъклопакет.
Hursa - майстор
Темата замря.
sean-john написа:
Мястото е с наклон и едната страна на къщата е на 20-30см над земята а другата е 90-100см .Сложих вата само под хола и кухнята защото там можах,мазата е отдолу,като тя е в земята буквално.Другите стаи нямат под тях пространства и немога да сложа нищо.
Но да питам, имате ли достъп до тези пространства, не да се влезе :) . Вентилируемо ли е това пространство. (Или е запълнено и напразно повдигнах темата отново :) ) Фундамента по периферията изолиран ли е?
sean-john - специалист
Ами те колегите ме насочиха на кое да обърна внимание на този етап (след като е напълно завършена и обзаведена,без много много строителни дейности),до тези пространства нямам достъп,предполагам са запълнени с пръст.А каменните основи не са изолирани (това не бих го направил дори да повиша Т вътре,все пак камъка е много красив за да бъде скрит).Поздрави!
bat_danio - специалист
И пропорционално на красотата му е термопрводим. :-D Подовете от бетон ли са или гредоред имам предвид помещенияра които не са над маза.
Hursa - майстор
Ако не е запълнено това пространство (но и ако имахте достъп :) ) има сравнително евтино решение със загубите през пода(мислех). Но така остава варианта май само с килимите и евентуално с кече от вълнен или текстилен филц под тях, ще намалят малко загубите през пода, преди лятото ги прибирате зимата ги поставяте. Може да подобрите малко използването на акумулиращата способност на стените, най вече вътрешните - ако направите пространството между гипсокартона и стената вентилируемо, вложенията са минимални, както и ремонта. Но най-вероятно не си заслужава, ще загубите, част от изолационните качества на този въздушен слой за външните стени. Но както сте разбрали, сменянето на стъклопакета и добавянето евентуално и на външна щора "изолираща" цялата дограма - ще реши частично проблема със "снижената" акумулираща способност на стените.
Последна промяна от Hursa на чет фев 16, 2017 12:09 am, променено общо 1 път.
Стоян Славев - специалист
Hursa написа:
Ако не е запълнено това пространство (но и ако имахте достъп :) ) има сравнително евтино решение със загубите през пода(мислех). Но така остава варианта май само с килимите и евентуално с кече от филц или текстил под тях, ще намалят малко загубите през пода, преди лятото ги прибирате зимата ги поставяте. Може да подобрите малко използването на акумулиращата способност на стените, най вече вътрешните - ако направите пространството между гипсокартона и стената вентилируемо, вложенията са минимални, както и ремонта. Но най-вероятно не си заслужава, ще загубите, част от изолационните качества на този въздушен слой за външните стени. Но както сте разбрали, сменянето на стъклопакета и добавянето евентуално и на външна щора "изолираща" цялата дограма - ще реши частично проблема със "снижената" акумулираща способност на стените.
Колега,как се прави пространството между стената и гипскаротна вентилируемо?
Hursa - майстор
Е, идеята не е добра :) . Мислех за отвори в гипсокартона на вътрешните стени, по две на стена. Един ниско долу, близо до външна стена. И един горе, близо до вътрешен ъгъл. Прикрити с вентилационни решетки.

Тема "Стара къща с тухла 12см+10см EPS-изстива бързо!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: