Мечтата на всяка домакиня
kaloyanova - напреднал
Здравейте,
преди месец бях получила от вас добри препоръки и отзивчивост. Надявам се и сега да ми помогнете. Оказа се, че комина в кухнята е само за отопление, а не както си мислех за аспиратор. Извели са ни одушника от банята в кухнята специално за аспиратор. И сега мисля нова схема на кухнята.
За да имам достатъчно работен плот и шкафове трябва да я направя П-образна. Това, което ме притеснява при този вариант е малкото вътрешно пространство - 1м. Ако сте правили подобни кухни и най-вече с толкова малко разстояние между плотовете ще съм ви благодарна ако споделите мнение.
Ето и снимките:

Прикачен файл

kunhia1.jpg
kunhia1.jpg (114.15 KиБ) Видяна 10777 пъти

Прикачен файл

kunhia2.jpg
kunhia2.jpg (31.48 KиБ) Видяна 10777 пъти

Прикачен файл

kunhia3.jpg
kunhia3.jpg (36.34 KиБ) Видяна 10777 пъти

Прикачен файл

dnevna.jpg
dnevna.jpg (43.41 KиБ) Видяна 10777 пъти

Прикачен файл

razmeri.jpg
razmeri.jpg (53.16 KиБ) Видяна 10777 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не помня сагата покрай вашето жилище. Ново строителство ли е?
А относно кухнята - зависи какви са обемите на готвачите. И навиците им също. Всичко е възможно.
peshev-ko - специалист
Принципно,60 до 70см. е нормално разстояние.Ако някой ти помага при готвенето ще ви е тесничко,но...
Антония - специалист
Моята кухня е само 195 см широка. Кухненският плот е 75 см, остават 120 см празно пространство. И това място е предостатъчно за шетане, дори когато мъж ми се пречка около мен :) Мисля, че 1 метър ще ти стигне, особено както е отворен от страната на всекидневната.
naydenov - напреднал
Здравей, при мен има горе-долу подобна чуденка.
Бих те посъветвал кухнята да стане не П, а Г образна. Това може да стане, като премахнеш долните шкафове, където сега си вградила котлоните и фурната (откъм страната на мокрото), и я преместиш в ъгъла, където всъщност сега ти е глух шкаф и горе се намира отвора за абсорбатора. Горните шкафове може да си ги оставиш, ако са ти необходими. Ако плотовете са ти малко, моше да добавиш едно долно шкафче преди хладилника, като влезеш с 40-45 см по-навътре към стаята по стената. Опитал съм се да ти го нарисувам малко нескопосно върху твоя план. Ако ми пратиш на лични файла със сцената от Kitchendraw, ще се опитам да го преправя, за да ме разбереш по-добре.
Така вече разстоянието ще ти е приблизително 1.60 и ще има място и за помощник :) .

Между другото, знаеш ли, присетих се че с използването на тръбата на отдушника от банята, във всички бани ще мирише на твоята манджа :-D
За мен е по-логично използването на комина, стига някой под теб да не се отоплява с кюмюр и дърва, че не знам тогава какво става.

Прикачен файл

kunhia1_121.jpg
Махни шкафовете откъм мокрото и вгради печкана насреща в ъгъла.
kunhia1_121.jpg (63.66 KиБ) Видяна 10712 пъти
kaloyanova - напреднал
Здравейте,
естествено че е ново строителство - пести се от всеки кв. сантиметър и като направят един малък и тъмен бокс ти казват - "ето, даже и кухня си имате!!" :-D Но пък от друга страна, никой не ни бие по главата да си го купуваме нали? :lol:
n_a - Принципно сме със средностатистически размери, не сме великани, но не сме и миньончета... Като готвя - готвя сама или с детето - т.е то е качено на столче до мен и "помага"
peshev-ko - опасявам се, че наистина може и до 80 - 70 см да се свие разстоянието - аз съм си го начертала, ама сметките без кръчмаря не излизат!
Антония - ей това имам предвид да не е тясно - това с пречкането на мъжа :) - готвя си аз, а той взема това, слага онова и т.н. Да не стане излез за да вляза :?
naydenov - виж за този вариант не се бях сетила. Това ли имаш предвид - виж снимката. Ще ти пратя за всеки случай и файла - /ако го намеря къде е?/
Предполагам, че няма да имам проблем с местенето на ВиК-то, а за комина - и за мен беше най-естественото място за аспиратора, ама не трябвало било - той бил за отопление!!!
По този начин изхвърлям цели 3 големи шкафа, които доста работи могат да поберат. А ако пусна от страната на печката - отдясно шкафчета до края на стената примерно - те ще са около 20-30 см - т.е сирурно неизползваеми.

Прикачен файл

new.jpg
new.jpg (48.54 KиБ) Видяна 10683 пъти
Антония - специалист
Виждам няколко начина да увеличиш мястото в шкафовете. Първо, може да направиш горният ред да стига до тавана: едни по-ниски витрини и отгоре шкафове с вратички. Второ, може да сложиш вграден абсорбатор. Като бонус идва значително по-лесното му поддържане :) А там, където на първия план беше печката, а на втория е празна стена -- може да предвидиш тесен бюфет или рафтове?
naydenov - напреднал
Горе-долу да, само че нямах в предвид да местиш и мивката, а просто печката да не е в средата а в края на плота и между нея и мивката да има 35-40 см шкаф - плот, който да разделя мивката от котлоните.
Файла ти се намира в директория Scenes на диска, дъдето е инсталирана програмата, примерно на C:\ , името му е нещо от сорта на 489BF521_0008_01.scn, търси този с най-близката дата.
Антония е права, направи горните шкафове по-високи, но не съвсем до тавана. Примерно по 80 см.
kaloyanova - напреднал
За шкафовете съм ги предвидила да бъдат до тавана. т.е около 10 см под нивото на тавана и над тях нещо като корниз или рамка до края. Мотивите са ми два - повече място и по-малко прах.
За вградения аспиратор - нали всъщност шкафа над него е за самия аспиратор. Т.е. - неизползваем?
За мивката - мисля си, че не е добре да е толкова близо до котлоните. Първо, че ми трябва достатъчен работен плот между тях и второ като се знам как мия и хвърчи вода навсякъде..... :?
За чекмеджетата в дясно - те се получават около 25-30 см. - използваеми ли са също толкова малки?
Ето ги:

Прикачен файл

new2.jpg
new2.jpg (54.48 KиБ) Видяна 10647 пъти
здравейте има ли дарводелец в момента

Тема "Критики, мнения,идеи за проект на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: