Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
wanderer - специалист
  • с доста забавяне от независещи от мен причини, и най вече, че нямам голям зор, на път съм да довърша една много лимитирана етажна баня. в тази връзка ще имам няколко уточняващи въпроса, ето и първите:
    1. опитах с пилен ръб. мисля че стана добре, и въпроса ми е относно фугирането на въпросния ръб. как точно да стане? обичайния метод с избърсване с гъба няма ли да изкопае фугината от фугата? или да използвам за финиш гумена шпакла примерно, като я движа по ръбовете на плочките и по този начин се оформи ръба? финално видимата фуга ще е около 2.5 мм. широка.
    2. трябва да монтирам и чиния с вградена структура. трябва ли да се слага някакъв уплътнител или силикон на страната която ляга към плочките? :arrow:
Прикачен файл:
IMG_9071.JPG
IMG_9071.JPG (104.55 KиБ) Видяна 3214 пъти
  • ще има и други питанки, но за сега тези са на дневен ред. благодаря ви предварително :)
jekasus - майстор
wanderer написа:
1. опитах с пилен ръб. мисля че стана добре, и въпроса ми е относно фугирането на въпросния ръб. как точно да стане? обичайния метод с избърсване с гъба няма ли да изкопае фугината от фугата? или да използвам за финиш гумена шпакла примерно, като я движа по ръбовете на плочките и по този начин се оформи ръба? финално видимата фуга ще е около 2.5 мм. широка.
Оставяш да изсъхне леко напластено на ръба, по възможност фугираща смес да не остава по плочките, после със ситна шкурка оформяш ъгъла.
wanderer написа:
2. трябва да монтирам и чиния с вградена структура. трябва ли да се слага някакъв уплътнител или силикон на страната която ляга към плочките?
Не, но можеш на задната страна на цукалото да сложиш тънък слой силикон, който да стегне напълно преди монтажа.
wanderer - специалист
благодаря много! този номер с шкурката убий ме нямаше да се досетя. иначе и аз за чинията мислех нещо подобно, дори да и лепна нещо което да направи резистентен слой между чинията и силкона - тиксо примерно. че недай боже да се наложи да се сваля. (чинията е с вградено биде и има гъвкава връзка която се обслужва към чинията при непоставено положение мисля)
wanderer - специалист
  • още въпроси. има ли някакъв по щадящ начин от винтовете за монтиране на конзолата на слушалката от снимката? например някакви монтажни лепила и пр., че никак не ми допада дупкането на плочки. а също - има ли някакъв стандарт за височина на монтирането? (тръбата е дълга 60 см.) то ясно че е индивидуално ама все пак?

Прикачен файл

IMG_9189.JPG
IMG_9189.JPG (73.07 KиБ) Видяна 3072 пъти
chapara - майстор
Точно тази конзола няма да стане без дупчене :wink:
wanderer - специалист
  • още въпроси:
  • 1. - монтирах си чинията, но има някакво малко, но постоянно изтичане на вода от казанчето (дупката в средата)
.
Прикачен файл:
IMG_9277 (2).JPG
IMG_9277 (2).JPG (70.26 KиБ) Видяна 2902 пъти
  • дали има ня каква опция за настройване? гледам освен поплавъка, който затваря притока на пълнещата вода, има още един от дясно, които предполагам служи за по бързо и сигурно затваряне на клапана който пуща водата. ако поплавъка се измести настрани не би ли се увелечил натиска към уплътнението, и респективно спиране натеча?
Прикачен файл:
IMG_9282 (2).JPG
IMG_9282 (2).JPG (82.31 KиБ) Видяна 2902 пъти
  • 2. - втория ми въпрос е свързан със избор на смесител за умивалник. умивалника го имам. разстоянието от оста на отвора за смесителя до оста на отвора за сифона е 150 мм
http://baniastil.com/санитарен-фаянс/ми ... -5567.html
  • спрял съм се на този смесител -
http://baniastil.com/смесители-за-баня/ ... -9236.html
  • чуденката ми е, дали течащата струя ще попада на най комфортното място в умивалника? настоящата ми баня е със съвсем друг дизайн, и наистина ми е трудно да преценя
wanderer - специалист
  • well... смесителя го избрах, и теча ту го има, ту го нема, засега го трая. друго идва на дневен ред. трябва да поръчам параван, или както там е понятието. материала ще е закалено стъткло, нямам още идея 6 или 8 мм. сиреч - дано се вижда на картинката, че не можах да хвана цялата височина, но да речем 180 - 190см. дясно крило широко 40 см. и неотваряемо. ляво крило широко 55 см., отватящо се задължително навътре, но не пречи и в двете посоки. отстоянието от пода ще е минимално - да речем 2 см добре ли е? на стените в посока навътре има лилави плочки, отвесен фриз, и бели плочки. желанието ми, е обкова който ще крепи двете части да се монтира на двете срешуположни стени огледално, така че фризовете с цялата си ширина да останат в душовото пространство. тъй като не съм запознат с екстрите на обкова, каква е опцията ако двете части на паравана не застанат в една равнина? пантите имат ли някакъв реглаж който да фиксира крайно положение "затворено" за да може подвижната да се изцентри финално към неподвижната? не съм изобщо запознат с точно този тип обков, та така, ще се радвам на всякаква помощ.
Прикачен файл:
DSC_5637 - Копие.JPG
wanderer - специалист
  • заглежда се по обкова на SISO, и имам нужда от малко разяснение от по знаещите. например при тези два модела
http://siso.dk/products/shower-hinges-- ... -2-holes-1
http://siso.dk/products/shower-hinges-- ... pl--6-10mm
  • в описанието е написано "w/Angle Adjustment Function & 25DGReturn Function" което никак не ми е ясно какво значи. изобщо ако някой помогне с пояснение ще съм благодарен.
dianbratoev - напреднал
За какво е оставен извода вляво на тоалетната чиния
jekasus - майстор
dianbratoev написа:
За какво е оставен извода вляво на тоалетната чиния
wanderer написа:
(чинията е с вградено биде и има гъвкава връзка която се обслужва към чинията

Тема "Довършване на баня - финални въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: