Амааааа азззз.... пиене предлагам... какъв рог??? И съвсем не плюя бояджиите. Чат пат и аз се пробвам и до грунда се оправям, ама лака още го стичам. И ми по-лесно да си платя...

mavryt4o написа:Ама защо трябва да ни е лесно като може да ни е трудноНещо не те разбирам май. Или ако говориш на някой друг - уточни! Ама аз май изтървах козите...
stridata написа:Само да вметна, че с приоритет в отговорите ми ще бъдат хора правещи си DIY-проекти или така нареченото Направи си сам/демек за себе си/!Ще забравя със сигурност (имам проблеми с паметта и пия хапчета.. когато ги видя, щото не се сещам за тях). Ако някога те попитам нещо - напомни ми!
stridata написа:Супер е масата, и малкия е сериозен помощник... Байца само в/у сурово дърво! Надявам се, че се шегуваш за грунда? Ако си я грундирал ползвай пак цветен лак... А за кита и байца, ако кита ти е за дърво байца ще си го покрие сига да е в разумни граници!Жалко аз мислих че така ще дам по-добра основа за байца и бая фрезовано настръхна и него премахнах ама нищо друг път.Тези настръхналите влакна след байца като се появят кво прайм!?Като ги махна пак може да избелее пак ли байц?С какви мм на дюзата се пръскат двукомпонентния грунд и лака?
mavryt4o написа:Ако имаш 1000 маси да направиш ще забравиш за омекотяването. Я сметни по 15-20 мин на маса за кво иде реч. А щом става без него за мене е излишно, но това не пречи ако резултатите ви са добри на една маса да загубиш полвина час. Смърча го финишираш с шкурка Р240, пръскаш байца, пръскаш с дюза 1.8 грунда на две ръце мокро върху мокро, съхне, шлайфаш междинно с примерно паралелепипедно блокче, перкаш лака и си отличник! Нали грунда има за идея да накара заради разпъването всичко да настръхне нагоре и междинното шлайфане да го оправи.stridata написа:Супер е масата, и малкия е сериозен помощник... Байца само в/у сурово дърво! Надявам се, че се шегуваш за грунда? Ако си я грундирал ползвай пак цветен лак... А за кита и байца, ако кита ти е за дърво байца ще си го покрие сига да е в разумни граници!Жалко аз мислих че така ще дам по-добра основа за байца и бая фрезовано настръхна и него премахнах ама нищо друг път.Тези настръхналите влакна след байца като се появят кво прайм!?Като ги махна пак може да избелее пак ли байц?С какви мм на дюзата се пръскат двукомпонентния грунд и лака?
stridata написа:Просто мислех че ще изтрия байца но явно той оцветява по-надълбоко пък и грунда вероятно го втвърдява и не може да се претрие в дълбочина.Такива са ми впечатленията от хаотичното ползване на незнайни продукти на водна основа.mavryt4o написа:Ако имаш 1000 маси да направиш ще забравиш за омекотяването. Я сметни по 15-20 мин на маса за кво иде реч. А щом става без него за мене е излишно, но това не пречи ако резултатите ви са добри на една маса да загубиш полвина час. Смърча го финишираш с шкурка Р240, пръскаш байца, пръскаш с дюза 1.8 грунда на две ръце мокро върху мокро, съхне, шлайфаш междинно с примерно паралелепипедно блокче, перкаш лака и си отличник! Нали грунда има за идея да накара заради разпъването всичко да настръхне нагоре и междинното шлайфане да го оправи.stridata написа:Супер е масата, и малкия е сериозен помощник... Байца само в/у сурово дърво! Надявам се, че се шегуваш за грунда? Ако си я грундирал ползвай пак цветен лак... А за кита и байца, ако кита ти е за дърво байца ще си го покрие сига да е в разумни граници!Жалко аз мислих че така ще дам по-добра основа за байца и бая фрезовано настръхна и него премахнах ама нищо друг път.Тези настръхналите влакна след байца като се появят кво прайм!?Като ги махна пак може да избелее пак ли байц?С какви мм на дюзата се пръскат двукомпонентния грунд и лака?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: