• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
racer - специалист
брех. :? обиколих цял добрич,но никъде не мога да намеря такова алуминиево фолио за пароизолация в кухнята...в бриколажа търсиха,гледаха,нищо не намериха(аз намерих някакъв стиропор на ролка с фолио,ама на мене ми трябва само фолио).в добрич строи се усмихват,сякаш търся лак за нокти при тях... :-D кажете нещо цени и къде да го търся това фолио...а,и как се поставя на стената.ако не стане,ще бича един дебел найлон и отгоре пвц тапет и тва е :razz:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сигурен ли си че е и алуминиево и за пароизолация едновременно?
racer - специалист
това някакъв майтап ли е???
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не е майтап. Абе защо точно днеска вички мислят че се майтапя!? Алуминият се ползва за топлоотражател. Пароизолация обичайно се прави от специално поли-намси-кво си, което паропропуска навън и паронепропуска навътре. Идеята е, билдинга да не прогизне в собствените си сокове.
Има и многослойни фолиа с армировка, отражател, термо и пароизолатор.
Чисто и просто алуминиево фолио видях за последно преди ...ммм...почти десетина години. Това в Русенски магазин.
racer - специалист
n_a написа:
което паропропуска навън и паронепропуска навътре. Идеята е, билдинга да не прогизне в собствените си сокове.
да,но на мен ми трябва точно да НЕ пропуска навън,за да не може водните пари отвътре да отиват към студената стена,да кондензират и да се появява мухъл...иначе нещо не го виждам това"паропропуска навън и паронепропуска навътре. " :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Защо не полиетилен?
8180 - майстор
racer,
Какво си намислил да правиш?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Задушено :? ?
racer - специалист
8180 написа:
racer,
Какво си намислил да правиш?
става въпрос за една панелна кухня 1-ви етаж северно изложение.имало е много мухъл,сложен е EPS 2 см.със Ц-200 без мрежа, с гипсова шпакловка.отгоре тапети симплекс.след месец мухъла избил отново(естествено че ще избие...това става преди десет години)сега мисля да разлепям стиропора,да чистя мухъла,термофлекс за eps +същия стиропор,мрежа + термофлекс шпакловка.после ми трябва пароизолация+пвц тапет и съм готов.
кажете ако греша някъде??? :? :)
аа,ето снимки на стените в кухнята:http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7199820сложен е аспиратор още тогава,но така и не е купена тръба...и никога не е използван-но сега ще взема тръба и ще се използва със сигурност.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ясно. Почистваш. Обезмухляваш с каквато марка(цена) белина си избереш и НЕ слагаш същия стиропор. Иобщо не слагаш стиропор. Купуваш ватичка на плоча, лепилце, картонче, дщбелче и нататък къфто цвят си избереш.
И няма мухъл. и е топло. И е КОМФОРТНО.
  • 1
  • 2

Тема "алуминиево фолио-цени/разфасовки и къде се продава?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: