Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Icovich - помощник
Здравейте,давайте съвети за проблем с ДТЗ.Проблема е следния :купих си Елдомски бойлер 100л и днес като го монтирах (вързах към захранването) ДТЗ сработва.Проверих да не съм объркал нулата но кабелите са по цввтове и няма как да се объркат.Ако разкача нагреватела ДТЗ не пада пробвах да разкача и "жълто-зеления" проводник но пак сработва защитата.Някой ако има идеа да казва.
burkov - специалист
А инсталацията на жилището каква е и кога е правена?
Icovich - помощник
burkov написа:
А инсталацията на жилището каква е и кога е правена?
Инсталацията е три проводна до сега нямаше никави проблеми.Сложих бойлера днес и почна да пада защитата.Понеже имам три ДТЗ за три отделни кръга пробвах да го вържа и на трите но все така си пада. Може ли нагревателя нещо да укъсява и как да разбера.
lpoik - специалист
Вземаш мултицет и почваш да мериш за късо.(Ако можеш да мериш) :drinkers: :rock: :partyman:
moimoimoi - майстор
явно нагревателя има утечка , викай сервиза да го сменя
8180 - майстор
Icovich написа:
пробвах да разкача и "жълто-зеления" проводник но пак сработва защитата.
Ако си с метален водопровод, има логика, ако е полипропилен - странно.
Най-вероятно изолационното съпротивление на нагревателя е недостатъчно - трудно ще го хванеш с мултицет.
Има "дефектен ток" към корпус и ж-зелен (или водопровод).
Решението - по-добър нагревател и/или по-читава ДТЗ. Последната ми се върти, че не е задължителна за бойлер.
preslav - майстор
lpoik написа:
Вземаш мултицет и почваш да мериш за късо.(Ако можеш да мериш) :drinkers: :rock: :partyman:
Дрън, дрън - без мегер нищо няма да се хване, а утечката може да е навсякъде т.е. мери се всичко поотделно. Не знам обаче как стоят нещата с гаранционните уреди - най-добре да се викат "специалистите" и да се настоява за рекламация.
Проблемът вероятно е в нагревателя, ама да си го установяват оторизираните!
zz_stefanov - майстор
Той е писал, че като изключи нагревателя не сработва защитата, какво да обикаля цялата инсталация.
preslav - майстор
zz_stefanov написа:
Той е писал, че като изключи нагревателя не сработва защитата, какво да обикаля цялата инсталация.
Той е писал и че бойлерът му е нов, ама закача и разкача, колкото да не му удовлетворят гаранция - от така описаните действия е ясно, че нагревателят не е читав, но съмненията са в ДТЗ.
zz_stefanov - майстор
Е какви са съмненията в ДТЗ, след като се премахне нагревателя тя на сработва. Да ги търси да му го сменят.

пп Сега като се замисля, на който и от двата ми бойлера да сложа ДТЗ, тя тутакси ще сработи :)

Тема "дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: