Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Ramzes76 - помощник
Здравейте,
нов съм във форума и поздравявам всички тук . Имам следното сериозно питане - мисля да строя малък хотел с 16 бани и WC-та в планински район . От ВиК ми казват , че канализацията е на около 600 м , а за водоснабдяване могат да ми отпуснат фи 25 , а ако не ми стигне / което е ясно / , мога да се свържа от друг водопровод , който е на разстояние 1300 м . През парцела ми , който е 7 дек. , минава водопровод от язовир към пречиствателната станция и има водомер и тръба за поливане . Мога ли по някакъв начин да ползвам тази вода от язовира , след като я пречиствам по някакъв начин и колко би ми струвало да се добера до канала и водопровода на посочените разстояния .
Благодаря предварително на отзовалите се ! Поздрави
Palawnik - специалист
Това с язовира го забрави. Ще имаш повече проблеми от ползи. Щом е за обществено заведение. Най малкото на всеки 6 месеца ще трябва да правиш проба от водата 110 лв. Препарати, хлоратори, съоръжения и т.н. все ще са си разходи. Не че от пречиствателната станция е по-чиста. Даже ВиК да ти разрешат съмнявам се дали ХЕИ ще ти разреши.
Стефан - майстор
Насочи вниманието си към сондаж.
Ramzes76 - помощник
Сондажа е безмислен , защото терена е такъв , че на 2.5 м излиза цяла скала . Остава ми вариант или химизирана / или както се казва/ септична яма или да събирам подписи под деклараций , през чийто имоти евентуално ще минава канала . Пародията е , че тези съседи реват , че нямат канал , но като им кажеш подпиши и аз за моя сметка ще пусна канл през твоя имот започват да се замислят все едно ги обирам и лъжа за нещо . Остава ако знаете колко ще ми струва ориентировъчно на лин.м канализация и водопровод , да ми кажете .
Благодаря за мненията !
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на ср ное 11, 2009 8:37 pm, променено общо 1 път.
Ramzes76 - помощник
С техническият ми мислим за този вариант . Като се замисля , че хората ходят на екскурзия в космоса , а аз искам да инвистирам едни пари в планински район и да открия работни места и имам проблем с ВиК и Еон ... направо ми е смешно .
Благодаря за мненията . Като завърша проекта ще ви поканя да ми гостувате .
Поздрави !
Ако някои знае някаква ориентировъчна цена за лин.м водпровод и канализация , може да сподели .
Domashen_maistor - специалист
Това лято получих, или по-точно Софийска вода и Бат Бойко получиха от мен с акт 16 чистак-бърсак нов водопровод фи 110, води се уличен такъв. Сумата беше около 8000лв за 40 лин. метра с пожарен хидрант накрая. Ако искаш ще ти дам координатите на изпълнителя. Тези пичове са всичките бивши кадри на ВиК. Добре бачкат, ама шефа им нема да ти казвам как ще те оскубе. Лошото е, че подобни съоражения тук в София трудно минават ако не се направят от шепа фирми, които се занимават с това. Инос, Райкомерс и ще няколко. Естествено правят канали. При мен случая с канала смятам да си го направя сам, тъй като се води СКО и мисля, че ще е по-лесно. За материали фирмата е КВС - 3 Васил Василев в Дървеница. Канализационни системи можеш да си купиш (в т. число и полиетиленови шахти и всякакви фитинги) от Wavin. Надявам се, че съм ти бил от помощ. Успех
ПП. Предполагам че на лин.метър може да ти се върже по-евтино, защото по-голяма част от водопровода при теб е само тръба. Няма спирателни кранове, хидранти и др. Само за сведение хидранта е около 700лв.
Ramzes76 - помощник
Благодаря за мнението . Вярно е, че множко са парите - 200 лв на лин.м ... Ще се оправям някак си .
montoya - майстор
Ето ти една ценова листа която ще те ориентира в цените на материалите които ще ти трябват ориентировъчно. При дълъг водопровод предимно тръби, нямам обаче никаква представа колко пари се вземат за изкопаване на канала за полагането на тръбите.
Тук е ценовата листа http://www.pipelife.com/web/bg_new/t2w_ ... F1004B479F

Тема "Въпрос по становище на ВиК и предписание" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: