Сложи 1-2 термометъра из стаята и гледай тях, не го мисли климатика какво кога духа - може да е размразявал например преди малко и да наваксва или пък така да си е 

velsi написа:Много ясно, че ще духа с температура по-висока от зададената. Ако духа с температурата, която си му задал и приспаднеш загубите в помещението, никога няма да я достигне. Напълно нормално е всичко.Остави си климите да си работят, без дори да ги наглеждаш ( и притесняваш ). Това са си добри машини. Със здраве да ги ползваш и да им е комфортно на клиентите. Дръж ги на по-студено, че да пият по-вече
preslav написа:Много пъти си мислех за него, но му загубих дирите...liusien написа: Монтира ми ги Ванко 68... Моля ви за съвет! Предварително ви благодаря!Извикай Ванко ...
liusien написа:Добре....... Има някакъв проблем и дано се разберат хората! Обаче никой не ми пише за основния ми въпрос - във външното тяло на климатик DAIKIN - FTX50GV1B, има ли монтирана някаква изолация, колкото и малка да е тя? Предполагам, че е от стиропор, защото при нагряването с пистолет за горещ въздух, в един момент много силно изпуши откъм гърба външното тяло със гъст черен дим!!!За конкретния модел не знам, но по логиката на всички други климатици, които съм виждал отворени в частта където е компресора има изолация, освен това самият компресор е на гумени тампони. Не са толкова ниско по принцип, но там минават и кабеляци за разни температурни датчици - изпушилата изолация може да е прекъснала някой от датчиците.Питам ви за да съм сигурен в това! За да мога да извикам или помоля специалист, който се занимава със климатици, да дойде и да свалим външното тяло от стойката, да се разглобят външните декоративни ламарини и евентуално да се подмени въпросната изолация (ако има такава, разбира се)!... Не искам напразно и без нужда да викам техник ако няма такава изолация... Благодаря ви, момчета!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: