Най - вълнуващия въпрос зимно време.
georgi82 - специалист
Да,така е, утре ще проверя какъв точно е механизма на работа има ли няма ли напрежение и ще пиша, а контролера който споменах това ли е другия вариант по модерния - нещата които намерих в интернет ще свършат ли работа:
http://www.jov.bg/product/24/bezzhichen ... -7-rf.html
в този сайт има и други модели жични и безжични,но не знам това ли е което ми трябва за това моля за малко пояснение ако може.
filmatoplo - майстор
Търси термостати марка Салус ,
ulieliadi - специалист
Защо? Какво му е на Бисолида?
filmatoplo - майстор
Чел съм за проблеми при Бисолид , аз ползвам Салус и само такива монтирам ,никога не са ме подвели толкова години .
georgi82 - специалист
Здравейте,преди малко отворих управлението на горелката и мисля, че не е някаква сложнотия
Прикачен файл:
Picture 002.jpg
белия кабел е захранващия(кафявото е фазата синият е нулата)черния кабел отива към горелката(черният е постоянна фаза към горелката която се спира и пуска от бутон 1 на клемата има 220 В при вкл бутон 1 а при изкл. няма,кафявият кабел също е фаза, но там има напрежение само когато е пуснат и бутон 2 на кабела има лепенка и на него е обяснено, че кафявият е фаза от термостата,сивият е нула към горелката която е свързана с нулата от захранването и земното не е свързано както се вижда на снимката)в такъв случай си мисля,че няма да е нищо сложно да се сложи часовника последователно на фазата на бутон 2(кафявият)и в такъв случай горелката когато си работи ще си подава напрежение което ще преминава през часовника и когато настроим часовника да гаси горелката напрежението от бутон 2 ще стига до него, но не и до горелката,а като дойде време да се включи, часовника ще пропусне напрежението през него и така горелката ще си остане на собственото си управление,а за да не изостава часовника захранващото му напрежение може да се вземе след бутон 1 защото него го гасим когато се стопли времето т.е когато не използваме горелката.Ето и снимка на цялото управление от вътре.Само единственото ми притеснение остава да не би при включването на часовника да има някакъв проблем за електрониката на самата горелка,въпреки че напрежението дали си идва директно от бутон 2 или от часовника не мисля че има някакво значение за горелката.Аз мисля че това е най евтиния,елементарен и в моя случай устройващ ме вариант,чакам да споделите и вие мнения дали ви се струва удачно това което мисля или е по добър вариант да инвестирам в по скъпа техника.

Прикачен файл

Picture 003.jpg
filmatoplo - майстор
Проследи внимателно от къде се захранва ключа 2 с фаза ,тази фаза би трябвало да идва от към ключа 1 дори да минава през авариен термостат .Та след ключа 2 фазата трябва да влиза в часовника ( часовника се захранва и с нула за да работи) обаче виж на изхода на часовника къде вади фаза и от нея продължаваш захранването което до сега е идвало от ключ 2 и се отправяли да стартира горелката .
georgi82 - специалист
Да сетих се и аз че няма да стане да взема захранване за часовника от ключ 1,трябва да е от ключ 2 обаче пък този часовник ако няма захранване на вход не върти часовете,може би трябва да потърся такъв който да работи без наличие на напрежение на входа, имаше едни електронни, но трябва да проверя ,а иначе задължително ще проверя кое е ваза и нула на изхода на часовника за да нямам поводи за главоболия.
filmatoplo - майстор
Фазата си я вземи след ключ 2 и захрани часовника ,прибави и нула за да работи часовника ,а на изхода на часовника ползвай само фазата за да забранил след ключ 2.
georgi82 - специалист
Е да но след ключ 2 има напрежение само когато горелката работи т.е когато си догонва зададената температура и като си я достигне се изключва и с това изключва и напрежението след ключ 2 и в такъв случай при НЕналичие на напрежение към часовника той спира да отчита времето и с това съответно няма и да работи точно и няма да спазва зададените часове,а сега проверих из интернет има електронни които имат батерий който помнят часа и програмите при неналичие на напрежение на входа им а те също така имат и по няколко вида седмично програмиране.
georgi82 - специалист
Всъщност може и да има фаза след ключ 2 и при изключено положение на горелката защото аз мерих напрежението директно на клемата където тръгва кабела за горелката но от ключ 2 може фазата да я прекъсва нещо друго, трябва да проверя пак.

Тема "Въпроси за пелетна горелка Ерато GP32" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: