Хм,нискокалорични пелети,котел коййй знае с какво КПД..... Имам сериозни съмнения,че с тия настройки ще се получат нещата.Ама пък за идеята мога да експериментирам
А с фотодатчика какво да правя?

Tonybk написа:Хм,нискокалорични пелети,котел коййй знае с какво КПД..... Имам сериозни съмнения,че с тия настройки ще се получат нещата.Ама пък за идеята мога да експериментирамСпоред мен фотодатчика си е наред. При мен така варираше осветеността с много високи нива на вентилатора + тяга от изолиран комин неръждавейка ф200. Сега Р1 е с вентилатор 25, а Р0 - 20. Пламъка е стабилен. Със заводските настройки на вентилатор ми се е случвало да гасне при Р1А с фотодатчика какво да правя?
batpetio написа:Да попитам за един проблем ,който се появи от смяна на пелети.Докато си бях с Бг.производство всичко си бе Ок...но по нашия район изчезнаха и заредих някакви италиянски с аромат на дъб (по нашия край му казваме мише).Та това мише ми задръсти шнека и се появи на дисплея грешка 44,изключване ,гребане и почистване на шнека и старт запалване,от 40до 63 гр.за по малко от час, след 16-18часа работа пак същия БЪГ.Гледаш оборотите на вентилатора. Натисни дясното копче няколко пъти и ще се покаже осветеноста.
И същото упражнение ,за сега си работи системата но показанието на датчика за пламък е 850-880 мисля че така се казва ,а беше 180-190 и горивната камера на P 1 ми се струва доста препълнина,появи се и шлака, и жабарите слагат кора МАЛКО повече от нащи производители...Та как да вкарам тоя датчик в норма...
gnt69 написа:Ок..да вдигам или намаля тия обороти...предполагам от стрелки те по долу ??? Всъщност под иконката на вентилатора се появи ГРТ=890,a осветеноста 169,сега проверих ...batpetio написа:Да попитам за един проблем ,който се появи от смяна на пелети.Докато си бях с Бг.производство всичко си бе Ок...но по нашия район изчезнаха и заредих някакви италиянски с аромат на дъб (по нашия край му казваме мише).Та това мише ми задръсти шнека и се появи на дисплея грешка 44,изключване ,гребане и почистване на шнека и старт запалване,от 40до 63 гр.за по малко от час, след 16-18часа работа пак същия БЪГ.Гледаш оборотите на вентилатора. Натисни дясното копче няколко пъти и ще се покаже осветеноста.
И същото упражнение ,за сега си работи системата но показанието на датчика за пламък е 880-890 мисля че така се казва ,а беше 180-190 и горивната камера на P 1 ми се струва доста препълнина,появи се и шлака, и жабарите слагат кора МАЛКО повече от нащи производители...Та как да вкарам тоя датчик в норма...
gnt69 написа:Не знам много е трудно така дистанционно. Според мен намали подаването и увеличи оборотите на вентилатора с малко. Ама това не става директно трябва да влезеш в менюто за настройки. С тия стрелки само можеш да промениш желаната температура на котела. Виж там в книгата прочети малко.Ок,,, ще се чете утре лека и приятна вечер...и за тая грешка 44,дано да пише ама дали ще схванаааа
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: