Добре, но от тази циркулационна тръба ли е твото разклонение. Щото преди това каза, че към теб слиза 3/4" и завтршва с коляно към твоя водомер. Тази тръба минава ли през твоя етаж и от къде?
iliya_i написа:Добре, но от тази циркулационна тръба ли е твото разклонение. Щото преди това каза, че към теб слиза 3/4" и завтршва с коляно към твоя водомер. Тази тръба минава ли през твоя етаж и от къде?Мдаа... Темата стана много дълга. И трудно се помни кой какво съществено е казал. Още повече, че и аз на няколко пъти правих допълнения и доуточнения...
Ето какво съм казал по въпроса за тръбите във вертикалния колектор, минаващ покрай кухнята ми:
нед фев 05, 2017 2:16 pm
arxd129 написа: След направен оглед през един малък отвор, във вертикалния колектор има следните тръби:И нека да уточня отново: Тръбата за БГВ идва отгоре. Минава покрай мен. Посредством тройник /тетка/ БГВ се отклонява към моя топъл водомер. ТАЗИ СЪЩАТА тръба продължава надолу от мен и отива към етажи 8-ми - 1-ви. И в мазето е свързана някъде си... Топлата тръба, отиваща надолу от мен, играе ролята на циркулационна тръба. Предполагам е свързана към друга тръба, която друга тръба води към циркулационната помпа в абонатната станция на входа ни.
- една тръба ф110 ПВЦ- канал /идва от горния етаж минава покрай кухнята, обира канализационните води и отива към долния етаж/;
- две тръби ф100 от поцинкована ламарина - предполагам водосточни;
- една тръба ПВЦ за отдушник - ф125;
- една тръба 3/4 цола поцинкована към която е свързан топлия ми водомер. Идва от долу и отива нагоре. Или обратното. Не е ясно.
- една тръба 3/4 цола поцинкована която влиза в студения водомер. Идва ОТГОРЕ. И НЕ ОТИВА надолу. Да, идва отгоре. Следва коляно към моя апартамент, минава през стената ми и следва моя водомер за студената вода.
Няма повече тръби.
Моля имайте предвид, че изписаният със зелен цвят текст е мое предположение. Не е твърдение.
А тръбата за студена вода завършва с коляно към моя студен водомер.
Дано този път съм се изразил по-добре.