Здравейте.Миналата година имах големи проблеми с къдрилката по прасковите,както и да пръсках многократно.С какво да пръскам превантивно преди разпъпването на пъпките.Дитан и скор или тирам и скор.До сега съм пръскал с бордолезов разтвор след като окапаха листата и миналата седмица отново с бордолезов.Може да има и други препарати на пазара но нямам представа за тях.По агро аптеките винаги ти вземат парите и ти пробутват нещо.Търся компетентен съвет от разбиращи хора а не от търговци.
kopaiko написа:Здравейте.Миналата година имах големи проблеми с къдрилката по прасковите,както и да пръсках многократно.С какво да пръскам превантивно преди разпъпването на пъпките.Дитан и скор или тирам и скор.До сега съм пръскал с бордолезов разтвор след като окапаха листата и миналата седмица отново с бордолезов.Може да има и други препарати на пазара но нямам представа за тях.По агро аптеките винаги ти вземат парите и ти пробутват нещо.Търся компетентен съвет от разбиращи хора а не от търговци.На същият въпрос в Разградско ми казаха, че не пръскат с нищо - листата си капят, поникват нови, а после си берат прасковите. Колко е истина не знам, но прасковите в нашия влажен климат не виреят.