Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
preslav - майстор
nautilus33 написа:
Ами ще проверя при първа възможност, но като гледам май ще е другия месец. Иначе не съм и мислил да цикля с лентовия шлайф :) Но исках да разбера дали си струва и ако да, да търся човек. Като проверя и направя снимки ще кача да видите. Иначе как се изкарва боята от фугите? И да, май не е боя а мърсотия може би.
Боя се вади по един начин, мръсотия по друг - оформи един квадрат и снимай, а после ще мислим какво трябва още.
nautilus33 - майстор
ОК. Очакавайте включване началото на другия месец.

ПП Ако махна первазите отстрани дали ще се види колко е дебело дюшемето или то се реди плътно до стената, а не както ламината с известен луфт между ламината и стената?
preslav - майстор
nautilus33 написа:

ПП Ако махна первазите отстрани дали ще се види колко е дебело дюшемето или то се реди плътно до стената, а не както ламината с известен луфт между ламината и стената?
Остави я дебелината, ако не ти скърца и не ти се огъва под краката какво ти пука.
nautilus33 - майстор
preslav написа:
nautilus33 написа:

Остави я дебелината, ако не ти скърца и не ти се огъва под краката какво ти пука.
Ами установих че на места леко тресе като стъпя, т.е. чувам подрънкване от гардероба :)
Chefo77 - майстор
И мислиш, че като видиш дали е плътно до стената, подрънкването от гардероба ще спре? :)
Zoro5 - специалист
Пробий дупка със свредло за да видиш дебелината. После ще се китоса с нещо...
nautilus33 - майстор
Ами не, просто исках да разбера колко е дебело. Иначе предполагам трябва да се пренареди, за да спре.
Чираче - майстор
Аз предлагам друго решение. Разглобяваш всичко, оправяш носещите греди, а дъските ги обработва дърводелец. Обработваш гредите и дъските срещу дървояди, безиросваш и лакираш предварително. Наковаваш, но с винтове за дърво. Окончателно покриване с яхтен лак, и си готов за следващите 100 години. :?
Stefan2000 - специалист
Едва ли ще е възмоно да се пренареди. Обикновенно пироните са много здраво хванали за гредите, и при ваденето дъските ще се сцепят.
Колкото до нещата във фугите, това е положението. Хващаш едно парче ножовка зашмиргелено като кука и чистиш фуга по фуга. И прахоснукане.
Правил съм го това упражнение.
А дали си заслужава конкретно това дюшеме, може да се прецени на място. Гледам май са редени дъски с различна ширина, та не знам колко ще е красиво.
Zoro5 - специалист
Едно време строителството не е било много "прецизно" и материалите не са били толкова качествени... В смисъл да не се хвърли много мръсен труд, а накрая резултата да не е на съвременното ниво.

Тема "Заслужава ли да се цикли този под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: