• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
root666 - специалист
Здравейте, харесах си апартамент на 7 етаж от 8 (ограден в зелено), съседната секция на блока е 6 етажна и има ГСМ антена, дали ще ме облъчва, като гледам е насочена в обратната посока, имат ли голяма рязкост при насочеността тези антени?

Изображение
hidrazin - майстор
Ще те облъчва. Така ще те облъчв,а че ще си на далавера.
Нощем като се прибираш няма да ти трябва лмаБа.
Просто сам ще светиш от облъчването. :-D
:partyman:
lpoik - специалист
Не знам дали той ще свети,но има устройства който произвеждат напрежение от мощния сигнал,така че и електромер няма да му трябва. :weedman: :partyman:
root666 - специалист
Надявах се на компетентни мнения, въпреки че и на майтап нося.

Както се вижда, антената е насочена към външния противоположен ъгъл на блока.

Диаграма на насоченост на антената:

Изображение

Ъгъл на насоченост и покритие на антената:

Изображение
lpoik - специалист
Ако си под антената не е толкова опасно,но ти си малко в дясно не знам.Най добре викни специалисти да замерят напрегноста на полето. :drinkers: :partyman:
gnt69 - майстор
Щом те е страх от антени това не е твоя апартамент. Всеки ден ще гледаш накъде е насочена. Утре може и във друга посока да я насочат.
DMN - майстор
root666 написа:
Здравейте, харесах си апартамент на 7 етаж от 8 (ограден в зелено), съседната секция на блока е 6 етажна и има ГСМ антена, дали ще ме облъчва, като гледам е насочена в обратната посока, имат ли голяма рязкост при насочеността тези антени?
За да си спокоен, без измерване няма да стане. Има специални уреди и лаборатории, които правят подобни измервания, мисля, че си струва човек да се възползва от такива, ако има страхове,но дали са в услуга на обществото, и дали всеки може да си поръча такова измерване не знам.
Иначе има уредчета(не много евтини), които всеки може да си купи. Като например в това клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=TtduFh-0wwo
Аз си направих нещо подобно в стил "направи сам" по някаква схема, ако не друго, то поне е доста забавно човек да се разходи с нещо такова в ръката, а за мен са оказа доста полезно уредче. Като седнах в колата и като я запалих, ако знаете какво магнитно поле ми показа на шофьрското място - стрелката заби почти до края(като на клипа)... и на още колко други места извън нея по широкия свят... то въпроса с ГСМ клетките ще е най-малкия ви проблем....ами като застанете под някой далекопровод, ами колко такива има пък в земята в населените места, ами около лаптопи, перални, микровълнови печки, електромотори, трансформатори, ГСМ на ухото...Та всичко се измерва с подходящи уреди на конкретното място, това исках да кажа, иначе всичко друго е приказки от 1001 нощ. :)
hidrazin - майстор
Да, интересни уредчета. Стават и за търсене и откриване на духове. :-D

Ghost Hunting EMF Meter
DMN - майстор
hidrazin написа:
Стават и за търсене и откриване на духове.
Моето го направих по тази схема с малки корекции. Ма що духове открих вкъщи бръкнали с два пръста в контакта :weedman:, навън също се срещат :-D .

Прикачен файл:
emf_probe2.png
emf_probe2.png (19.69 KиБ) Видяна 1453 пъти
sstefanov - майстор
Тъпо е U3 да ти е повторител, а след него да слагаш допълнителен усилвател с транзистор, за да усилиш 10 пъти, не мислите ли?
  • 1
  • 2

Тема "ГСМ антена - насоченост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: