• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Castroledge - напреднал
ТиАс написа:
nikrum написа:
Ето нагледно тръбите които са за почистване с шомпол от горе и отдолу от горивната камера.Вижда се в дясната част има тапа от пепел.При мен се наложи след 60 торба защото започва да вдига темп на димни газове и топлообмена с водната риза е по слаб и вдига разход
Колко пъти в зимния сезон почиствате камините?Аз до сега не бях я чистил по простата причина,че техниците ми казаха,че това може да не се наложи през сезона,но днес след появата на грешка ''аларма/сервиз'' и позвъняване на техниците,ми казаха,че това означава,че трябва да почистя камината.Отвих отгоре големите болтове,имаше доста пепел,но камината не тръгна.Утре ще чистя страничните отвори и след това кюнците да видим какво ще излезе.Иначе до сега разхода ми е почти 3 тона от октомври без почистване на каквото и да е.
С прахосмукачка става най лесно и аз чистих вчера задължително чисти и страничните

Прикачен файл

20170219_101810-734x1305.jpg
Последна промяна от Castroledge на пон фев 20, 2017 10:33 pm, променено общо 2 пъти.
nikrum - специалист
До Тиас- доста пелети си изгорил без почистване...като отвориш долния десен капак като гледаш с лице към вратата има едно маркуче силиконово което свързва пресостата с горивната камера.Нахлузено е на една мет тръбичка под кошницата на задната страна на горивната камера зад пепелника.Продухай маркучето и твора на тръбичката към камерата.
nikrum - специалист
Аларма сервиз може да е от настроен таймер за сервиз.огледай инструкциите и параметрите и го задай макс около 9999 часа.след това рестарт....
ТиАс - специалист
Утре се заемам,ще ми е много трудно,че разположението на камината ми не е много добро,нямам много пространство около нея да я разглобявам,но ще се боря до край.
Castroledge - напреднал
До Никрум ще мажеш ли да споделиш твоите всички параметри п0 п1 п3 п4 п5 п6 п7 п8 п10 п18 п19 п20 п21 п22 п23 п24 п28 п50 п51 п52 п53 п54 п55 п56 п57 п58 п59 п60 п61 п62 п67 п68 п70 п76 п92 п94 п95 п96 п 101 ако може и двата варианта за топло и студено време :?:
ТиАс - специалист
nikrum написа:
Аларма сервиз може да е от настроен таймер за сервиз.огледай инструкциите и параметрите и го задай макс около 9999 часа.след това рестарт....
Възможно е,но по вероятно е да е от натрупаната пепел,просто не очаквах толкова голямо количество пепел отгоре.Предствям си колко има отстрани и в кюнците.На моменти си мисля,че отоплението на пелети спрямо дърва е ''танту за кукуригу''.Аз толкова пепеляк и чернилка до сега не съм почиствал на камината на дърва.Аз използвам камината за отопление на малка кухня и почистването и в обитаемо помещение е изстински кошмар, поне за мен.
nelim - специалист
ТиАс написа:
nikrum написа:
Възможно е,но по вероятно е да е от натрупаната пепел,просто не очаквах толкова голямо количество пепел отгоре.Предствям си колко има отстрани и в кюнците.На моменти си мисля,че отоплението на пелети спрямо дърва е ''танту за кукуригу''.Аз толкова пепеляк и чернилка до сега не съм почиствал на камината на дърва.Аз използвам камината за отопление на малка кухня и почистването и в обитаемо помещение е изстински кошмар, поне за мен.
И аз от известно време насам си мисля че не са чак толкова автономни тия камини на пелети и доста трябва да им се робува, най вече при чистенето, то зареждането си е песен работа.

Да - определено има удобство че жената може да си цъкне копчето и става с едно зареждане на ден, ама аз печката на дърва я чистих веднъж на 2-3 дни, а кюнците веднъж по средата на сезона и веднъж в края преди да ги прибера :)
Единственото неудобство беше че няма кой да я поддържа цяла вечер и най-вече сутрин, иначе през деня не беше толкова драма да се хвърля по някое дръвче през няколко часа :)

Всъщност неудобството май идва по-скоро от доста по-финния прах при пелетите, който се наслоява, пък и цапа доста ако е поставена в жилищно помещение докато я чистиш.
ТиАс - специалист
Напълно вярно.Най-големия кошмар е почистването.Моята камина е в апартамента,по-точно в кухнята и почистването ми е голяма мъка.Като отворя вратата пепелта почва да хвърчи навсякъде,въпреки действието на прахосмукачката.А ако пелетите са скапани и пепелта е черна,след всяко почистване на камината,следва и основно почистване на кухнята.И на края,тази електроника,която ти светват разни аларми,гасне камината,почваш да се чудиш,питаш и разпитваш във форума,или други запознати и в един момент си мисля заслужаваше ли си тази скъпа инвестиция.За мен лично единствената екстра е,че не нося дърва на ръце.
Castroledge - напреднал
ТиАс написа:
Напълно вярно.Най-големия кошмар е почистването.Моята камина е в апартамента,по-точно в кухнята и почистването ми е голяма мъка.Като отворя вратата пепелта почва да хвърчи навсякъде,въпреки действието на прахосмукачката.А ако пелетите са скапани и пепелта е черна,след всяко почистване на камината,следва и основно почистване на кухнята.И на края,тази електроника,която ти светват разни аларми,гасне камината,почваш да се чудиш,питаш и разпитваш във форума,или други запознати и в един момент си мисля заслужаваше ли си тази скъпа инвестиция.За мен лично единствената екстра е,че не нося дърва на ръце.
Чесно казано за ништо не стават само ядове и главо болие званя на техниците да дойдат да настройват не идват когато взех камината продиктуваха по тел смених 2 3 параметра и събота като отворих да чистя лошо ми стана като видях толкова много пепел за 3 месеца и то само след работа пускам от 18 30 до 23 00 :oops:
ТиАс - специалист
Когато ми монтираха камината попитах техниците на колко време трябва да я чистя,а те казаха:''аааа,един път е достатъчно и то на края на сезона''.За това развиване на болтовете и капаците отстрани стана на въпрос само за профилактично почистване преди зимния сезон или накрая.Едва вчера,когато показа грешката и угасна,разбрах,че трябва поне два пъти според моите впечатления от натрупалата се пепел да се чисти по време на зимния сезон.Едва се надишах тази зима на прах,векидневно почистване и вдишване на прах.Не вярвам на тези,които казват,че ги чистят на 2-3 дни.Ако е така се чудя как горят тези камини при толкова пепел и как се почистват след това.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: