Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
АБВ потребител - специалист
Тези ефтините не ми вдъхват вяра. Ще взема по нататък нещо по свястно. Все пак да попитам . Защо като е на късо 0 волта, а като заварявам меря 25 в. И при различните степени пада до 20. Тогава не е ли накъсо?
shadow__01 - майстор
АБВ потребител написа:
Все пак да попитам . Защо като е на късо 0 волта, а като заварявам меря 25 в. И при различните степени пада до 20. Тогава не е ли накъсо?
Не е пълно късо. Има си някакво съпротивление на "връзката" електрод-метал.
Къде и как го мериш това напрежение? Докато заваряш ли?
Меря на двата кабела като гори дъгата. Трябва да е повече ли по принцип? ?
sstefanov - майстор
Защото дъгата не е късо.
ESPACE - майстор
И кой ти каза, че като гори дъгата това е късо? И какво не ти вдъхва доверие в продукт с 4 години гаранция? :)
kolev_k - специалист
Абе като не правиш разлика между навивки и намотки,къде си тръгнал да се занимаваш с трафове и електрожени.Камо ли да ги смяташ и пренавиваш???
lov - майстор
Като не прави разлика не се срамува да пита. Ще му се обясни и ще научи нещо поне за обща култура. Да не би ти да си се родил научен. То по лесно е дай да го натирим, че да сме само ние великите тука и да си чешем егото колко много знаем.
Hoвoceлckи - майстор
Добри стари "трансформатори" се продават за по 50-80 лева (ако си ги предпочиташ по твои си причини).
Добре де така да бъде. Незнам защо така заклеймяваш незнанието всеки е тръгнал от някъде. Ще си намеря книгата на инж. Симеон Бонев " Малки и специални трансформатори" . За намотките си прав , навивки са . Все пак Благодаря за отговорите. До скоро.
plamen6703 - майстор
АБВ потребител написа:
За пренавиване на един електрожен става въпрос . Да изплюя камъка. Искат ми 300лв . Искам да разбера дали става с по малко намотки или да ползвам алуминиеви както казвате.
Не си казал какъв е електрожена, поне една снимка да има да видим за какво ти искат 300 лв. за пренавиване :) Колкото и да е стабилен този електрожен, стабилна сума ти искат за пренавиване. Хубавото е, че едно е да ти я искат, а друго да я получат :-D

Тема "Въпрос за трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: