• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Не ме занимавай с тъпи програмки на тъпи телефони, писани от малоумници.
То наистина си е излагация - Тип изИлация. Ако няма рима... :-D
Прикачен файл:
Тип излагация.jpg
Тип излагация.jpg (12.9 KиБ) Видяна 2013 пъти
Всъщност и 4 квадрата ще му свърши работа - меден. Това при условие че не се натоварва до максималната мощност от 7,5kW.
:partyman:
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Всъщност и 4 квадрата ще му свърши работа - меден.
Всъщност и 2.5мм2 би понесъл тока, друг въпрос е при това разстояние падът на напрежение по проводника какъв ще е.
smokee - специалист
В крайна сметка 4х2.5 ли да взимам или 4х4?

Пропуснах да кажа,че разстоянието до трафопоста е 120м,което не ми се вижда много
nikolov333 - майстор
Хидразин да ти каже аргументите си. Аз съм за 2.5.. :-D
hidrazin - майстор
4х4 , бензин и ръчни скорости :-D
Меден, напълнен.
:partyman:
GalinBelos - специалист
Аз не бих тръгнал да пускам кабел по дъното на канал . Ако канала е само 15 м. по-добре сложи по два стълба от метални тръби от двете страни и опъни между тях 4х16 от тоя усукания проводник който стана модерен напоследък по енерготата . Мисля че го водят AL/R търговско название . Ако има подходящи дървета от двете страни на канала , може и тях да ползваш за стълбове . И ползвай за захранване кабел САВТ 4х16 - алуминиев . Гледам цената му е около 3.30 лв. без ДДС . Ако пуснеш меден кабел , има много голяма вероятност да останеш без него още първата зима . Ако го надушат тоя бакър братята , сън няма да ги хване докато не го измъкнат всичкия .
Успех в начинанието .
tzetz009 - специалист
......... и гледай да не объркаш нулата с някоя от фазите , че става интересно !!!!! :x :x :x :partyman: :partyman: :partyman:
smokee - специалист
tzetz009 написа:
......... и гледай да не объркаш нулата с някоя от фазите , че става интересно !!!!! :x :x :x :partyman: :partyman: :partyman:
Aз няма да свързвам нищо ,защото не ми е работа и не искам да излагам на опасност хора ,машини и др.Имам познат ел.техник ,който ще ги оправя.От мен хамалогията и плащането.Но ми е интересно какво ще кажете и вие
GalinBelos написа:
И ползвай за захранване кабел САВТ 4х16 - алуминиев . Гледам цената му е около 3.30 лв. без ДДС . Ако пуснеш меден кабел , има много голяма вероятност да останеш без него още първата зима .
Успех в начинанието .
Този кабел го гледам 2лв/м с ДДС в този сайт:
http://www.marketprofi.bg/product/3144/savt-4h16.html
което е много добра цена
А според теб е 3.30 без ДДС .А за братята няма страшно - в този район не пипат :) Ако само това е причината да препоръчваш алуминиев бих предпочел медния.Алуминия не го уважавам много като материал,не ме питайте защо
Последна промяна от smokee на вт фев 21, 2017 7:59 pm, променено общо 1 път.
valentino76bs - майстор
Ето и от мен едно предложение за кабел POWERFLEX RV-K.Не е скъп!
valentino76bs написа:
GalinBelos написа:
усукания проводник който стана модерен напоследък по енерготата . Мисля че го водят AL/R търговско название .
Купувах 300 метра такъв кабел и като ми донесоха две отделни жила и лошо ми стана,оказа се ,че модела му бил такъв.СаВТ-то е по добре,има малка разлика в цената обаче!
smokee - специалист
valentino76bs написа:
Ето и от мен едно предложение за кабел POWERFLEX RV-K.Не е скъп!
https://tmt-elkom.com/shopping_cart.php?sort=4a&page=2
Tова ли е кабела? Водят го за "потопяеми помпи" и пише,че е водоустойчив.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "2 ел. въпроса за трифазен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: