Напишете въпрос свързан със санирането.
lyubohar - майстор
Тези петна не са от тази година.
Имаше ги и миналата.Като правихме освежаване бояджията ми обърна внимание.
Така,че не е от температурите тази година.
И няма нужда от иронии и заяждания.
Тук сме да си помагаме,а не да си ги мериме.
preslav - майстор
lyubohar написа:
Тези петна не са от тази година.
И това не го каза в началото, а според мен е важно. Забелязал съм, че гипскартона няма поправка с боя, появи ли се някъде петно си остава там, запечатва се за момент, после избива отново и отново. Не знам каква е оправията, само предполагам, че това някакъв стар дефект, който сега избива отново и отново.
Ако наистина финишът ти е гипскартон, "болните" места могат да се изрежат и подменят с нов картон, но преди това виж дали нарастват петната или си стоят все същите.
Hursa - майстор
И аз да се направя на специалист :) . Може би все пак е влага от помещенията, а не външна. Може би това е причината –
lyubohar написа:
Обаче тази стая не се ползва и вратата и стои затворена,а парното е много намалено.
lyubohar написа:
Е,от време на време се отваря.Но денем,когато няма никой заради куче се затваря.
Не се отваря и другата стая,но там температурата е нормална и няма такъв проблем.
Но може би трябва да се изясни, какво представлява стената. 5 см итонг? И парапета вграден в тези 5 см итонг. Тръбите на парното и те вградени, може би все пак гипсокартона е на конструкция и тръбите са между стената и гипсокартона? (Тогава част от петната не могат да се обяснят с протечки.) Перваз от вътре или от вън? Отвътре не се вижда (или аз не го виждам :) ). Колко е разтоянието между вътрешния ръб на стената и вътрешния ръб на дограмата. На какво разстояние са радиаторите от стената?
lyubohar - майстор
Подред:
5см.итонг-според техническата документация на преустройството,ако може така да се нарече
един лист хартия написан от някакъв строителен инженер.И аз се чудех защо толкова тънък.
Няма как да проверя.Монтираха на съседната стая климатик и той си стои доста стабилно.
Парапета предполагам е м/у изолацията и итонга.
Това според моите наблюдения,но може и да греша.
Дали има гипсокартон-не зная.И да има защо ще е необходимо да има конструкция за закачане.
Ако беше теч от тръбите на парното нямаше да е на различни места.Освен това вероятно е от
съвременни материали и не би трябвало да има фитинги по пътя до радиатора.
Перваз има отвътре-около 10см.-мрамор 10мм.Т.с. разстоянието от вътрешния ръб на дограмата и стената е 10см.
Навън няма нарочен перваз.Получил се е от изолацията и е около 5см.
Радиаторите предполагам,че са на 5-6см от стената.
Като отида ще премеря.
Последна промяна от lyubohar на вт фев 21, 2017 10:50 pm, променено общо 1 път.
olelemaiko - специалист
lyubohar написа:
Навън няма нарочен перваз.Получил се е от изолацията и е около 5см.
lyubohar - майстор
Да,и какъв е извода?
Какво не е ясно?
Hursa - майстор
Нямах предвид теч от тръбите. А дали не избива влага върху гипсокартона в резултат на цикличното пускане на топъл и влажен въздух от апартамента и през деня помещението изстива. Може би, след като не се ползва, не се и проветрява. (поне на снимката не се вижда перваза, а радиаторите изглеждат много плътно поставени до стената)
5 см итонг за носеща дограмата стеничка, вижда ми се твърде тънка (освен, ако парапета не се използва като "скелет"). Дограмата вероятно е по "дебела" и е висока вероятно. Дали няма въздушно пространство между итонга и изолацоионния материал и да са използвали "тънка" изолация, т. е. стената да си е доста студена
lyubohar - майстор
Днес премерих някои размери,ако изобщо има някакво значение.
Дебелината на цялата стена е 20см.
Ширината на касата е 6см.
Радиаторите са на 3см.от стената.
Ако наистина итонга е 5см.,изолацията и тя 5(иначе,дограмата ще е във въздуха),
какво са останалите 10см.?

Прикачен файл

20170222_184216.jpg
Hursa - майстор
Може би парапета и гипсокартон на конструкция. Може би дограмата лежи на парапета. Или стената не е само 5 см. С почукване може би, може да се разбере дали е лепен или е на конструкция. И дали има гипсокартон :)
Сутрин по стъклата има ли конденз
Последна промяна от Hursa на ср фев 22, 2017 9:49 pm, променено общо 2 пъти.
zz_stefanov - майстор
Нямаш подпрозоречен перваз отвън, ако изолацията ти е 4 см. , част от итонга и той ще стърчи изпод рамката на прозореца. Итонга е гаден материал, изобщо не е за външно приложение. Веднъж наквасили се престава да е топлоизолатор и няма да изсъхне до средата на лятото.
Така както е изградено ти попива вода през малки цепнатини между мазилката и касата на прозореца.
пп Това от вън измазано ли е? Ако не е а е само стиропор той също мокри.

Тема "Следи от конденз може би." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: