• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
smokee - специалист
Днес чуденето приключи - купих 50м САВТ 4х16 (алуминиев) за 100лв (2лв/м).Цената ме устройва напълно.За качеството ще видим като го монтираме.Надявам се пада на напрежение заради по-ниската ел.проводимост на алуминия да не е голям.Ако не бяхте го препоръчали този алуминиев щях сигурно да взема меден 4х2.5.Благодаря на всички,които си направиха труда да отговорят на въпросите ми!Живи и здрави
nikolov333 - майстор
Браво..няма да имаш проблем с падовете, само връзките между различните материали са важни, когато свързваш мед с алуминий. :partyman:
sinfon - специалист
nikolov333 написа:
Мога..Ама не искам. :-D Ти още малко и с патешки пера ще поискаш да започнем да пишем. Аз съм компютърен специалист и минимума, който ползвам е Ексел с вградените му формули. Бъдещето е в софтуера Тинки или как беше там, че вече ти забравих всички никове, с които си бил регистриран.
Бъдещето е в софтуера, ама като си неграмотен, не знаеш как да го използваш и не знаеш какво стои зад него...То не е само да цъкаш по програмчета. Програмчетата може дори да са грешни. Формулите никога не са.
smokee написа:
Днес чуденето приключи - купих 50м САВТ 4х16 (алуминиев)
Ха сега и биметални свръзки да купите.
todortv - майстор
smokee написа:
Днес чуденето приключи - купих 50м САВТ 4х16 (алуминиев) .....
Малко трудно ще влезе през щуцера/щуцерите на мотора,
sinfon - специалист
todortv написа:
Малко трудно ще влезе през щуцера/щуцерите на мотора,
То не пречи едно клемно табло до него, 1м 6мм2 мед и биметална връзка. :-D
nikolov333 - майстор
sinfon написа:
nikolov333 написа:
Мога..Ама не искам. :-D Ти още малко и с патешки пера ще поискаш да започнем да пишем. Аз съм компютърен специалист и минимума, който ползвам е Ексел с вградените му формули. Бъдещето е в софтуера Тинки или как беше там, че вече ти забравих всички никове, с които си бил регистриран.
Бъдещето е в софтуера, ама като си неграмотен, не знаеш как да го използваш и не знаеш какво стои зад него...То не е само да цъкаш по програмчета. Програмчетата може дори да са грешни. Формулите никога не са.
Абе Откъсак.. тия формули дето ги пиша в ексела знаеш ли кога ще ми ги сметнеш верно на листче..А :-D
И кой ти каза, че формулите никога не са грешни. Верен е само реалния резултат.. :drinkers:
sinfon - специалист
nikolov333 написа:
Абе Откъсак.. тия формули дето ги пиша в ексела знаеш ли кога ще ми ги сметнеш верно на листче..А :-D
На мен Excel не ми трябва. Като ми трябват сложни изчисления си пускам MatLab и не се излагам.
nikolov333 написа:
И кой ти каза, че формулите никога не са грешни. Верен е само реалния резултат.. :drinkers:
Законите са си едни и същи. Друг е въпроса можеш ли да смяташ. Недей ми се хлъзга като мокра риба. Хванаха те в грешка, защото не знаеш какво пишеш в софтуера.
Последна промяна от sinfon на ср фев 22, 2017 2:56 pm, променено общо 2 пъти.
nikolov333 - майстор
Айде като си направи,човека реалната инсталация и ако може да премери стартовия ток и пада, да говорим тогава.. Абсолютно съм сигурен, че няма да го сметнеш правилно с МатLab-a и по-добре, че ползваш него, понеже за Ексел-а трябват знания.. :-D
Последна промяна от nikolov333 на ср фев 22, 2017 2:59 pm, променено общо 1 път.
sinfon - специалист
nikolov333 написа:
И по-добре, че за Ексел-а трябват знания.. :-D
Истината е, че аз мога да напиша програмче, което да смята вместо мен поне на 3 програмни езика. Ама фукам ли се?! А, а?! Че на Java, че на C мога да я напиша. Excel е една досадна програма.
nikolov333 - майстор
Хахахаааа..голям смях..ше напишеш "баба ми" :-D :lol: :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "2 ел. въпроса за трифазен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: