• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sstefanov - майстор
Да, но когато и както ТИ поискаш. И не заема 100% от процесора за 4 часа, и не харчи 10 Гб диск. И много други, но не е тук мястото.

(Хем обещах и пак се поддадох на троловете! Край, модеараторите да ме изтрият!)

Всеки трябва да има право на избор и да използва това, което му харесва. Аз моят избор съм го направил. Не е задължително вашият да е същия.
Последна промяна от sstefanov на вт фев 21, 2017 11:55 pm, променено общо 1 път.
Lisko - майстор
sinfon написа:
Моят лаптоп е турбо-мурбо гъзар. 4GB RAM,3G,BT,802.11a/b/g/n, Card reader, 1.3MP camera, Active HDD Protection System
Ако имаш предвид тинки-то... как му е клитора? Протрил ли си го вече. Ся да не кажеш че не си я знаел тая дума. ;-) Става въпрос за онуй мъничкото червеничкото. Аз като по-скромен гъзар имам X131E. Навъртя годинки, ама "клитора" е като нов.
Прочее, така сте се отклонили от темата, че питащия май е изгубил интерес.
torbalan - Дървен философ
sstefanov написа:
...
До сега не съм видял лаптоп, на който да му инсталираш Windows от диск, който не е специален за модела и да не иска куп други драйвери.
При линукса работят много повече устрйства out-of-the-box! Хващам се на бас за всеки компютър, произведен в последните 5 години!
...
Айде бе :)

Ми първо ела да видиш моя лаптоп...
И второ - за кой точно линукс говориш, защото примерно с дебияна за моя лаптоп въртелите са далеч повече отколкото с уиндоус...
А всъщност, на мен точно дебияна ми допадна най-много :)
Преживявам ядовете при инсталирането ;)
montoya - майстор
Е инсталирането е въпрос на избор също. То и затова има толкова много и различни дистрибуции. Аз съм с Арч, инсталира си се ръчно през терминал, но пък не инсталираш нищо излишно, само това, което ти трябва и го инсталирах нарочно с КДЕ плазма, на друг дял имам минт 17.3 с кде4, както и минт 18 със синамон. Но Арч си е за по хард фенове. Убунту, Минт, слагаш и бачка.
sinfon написа:
А пък да се мъча един LPT принтер да подкарам 2 дни - също.
Принтер с лпт се подкарва няколко пъти по бързо отколкото при уиндоус, необходими са 4-5 клика с мишката и 1-2 клика повече, ако е шернат в мрежата тоя принтер.
sinfon написа:
Мда, KDE plasma, която ядеше процесора - безценно!
Ето какво яде плазмата, нищо 70-80мб РАМ и нищо процесор
Изображение

П.С спирам и аз, че отиде темата на човека по дяволите, заради една фраза от някой си
sinfon - специалист
montoya написа:
Е инсталирането е въпрос на избор също. То и затова има толкова много и различни дистрибуции.
...Принтер с лпт се подкарва няколко пъти по бързо отколкото при уиндоус, необходими са 4-5 клика с мишката и 1-2 клика повече, ако е шернат в мрежата тоя принтер.
...Ето какво яде плазмата, нищо 70-80мб РАМ и нищо процесор
KDE 3.5 беше графична среда. Нагоре си е чисто лайно. Не ми я хвали.
Подкарва се, ама друг път. Намери ми драйвер за Epson LX400. Накарах го да печата, но на максималната резолюция пак не работеше. Говориш, ама без да знаеш. Ubuntu е боза. А самият факт, че имаш 2 дистрибуции на лаптопа, означава, че не работиш сериозно на лаптопа ти, а просто си играеш.
С Linux от доста отдавна съм се занимавал. Какви страшни проблеми беше енергоспестяване и екзотичен хардуер. :-D
nikolovvd - майстор
На матричет принтер каква му е максималната резолюция?
Що не пробваш да закачиш някой Роботрон или някой принтер с маргаритка.
sinfon - специалист
nikolovvd написа:
На матричет принтер каква му е максималната резолюция?
Що не пробваш да закачиш някой Роботрон или някой принтер с маргаритка.
Аз искам от софтуера да ми върши работата. И да не го интересува излишно нищо.
Истината е, че основните драйвери си запазват до известна част съвместимостта от Windows2000 до Windows7 без никакви проблеми. Говорим за базови. И говорим за 20 години разлика.
bobii - специалист
Като студент, моя факултет ми даде възможност да свалям оригинален софтуер на Майкрософт. Така на 3 компютъра (лаптопа ми, настолния на брат ми и лаптопа на приятелката) съм сложил уин 10 и няма никакъв проблем. Компютрите разпознава и 3те уиндоуса като оригинални, с един и същ активационен номер са. Преди 2-3 години пак ползвах на 3 компютъра уиндоус 7, пак с един и същ номер.
Ползвам си оригинален офис пакет даже и нямам никакви проблеми.
sstefanov - майстор
Зарибяване... :-D
icoboca - специалист
Мерси bobbi това ме интересуваше
Ще опитам в неделя и ще споделя
резултатите
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6