• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joro39 - специалист
Прикачен файл:
20170222_173847.jpg
Прикачен файл:
20170222_173856.jpg
Прикачен файл:
20170222_181448.jpg
да видим какво ще кажете за това
gnt69 - майстор
joro39 написа:
Това е стока с възможна двойна употреба.
Виж на Апачито и на него му охлаждат газовете. :partyman:
Прикачен файл:
AH-64E Guradian.jpg
andy_forresite - майстор
Да, точно такова съм измислил. Само че с 10 тръби Ф48 по 60 см. Това ми се вижда по-дълго. Пробвано ли е? Ако не става, казвай да не се мъча.
Тук даже и стреЯ: Изображение
Вичи - специалист
gnt69 написа:
Тая година прибавих
буфер 1000л - 15% ефективност
+ Ламбда контрол - 20%
+ клапа за вятър според производителя 30%
+ турбулатори -20%
И на финала назад с цената на отоплението за две години. Разход до момента 3500 кг слънчогледови пелети.
Разход за миналата година без подобренията 3500кг от същите пелети за целия сезон.
Иначе доволно всичко работи като часовник но очакваните подобрения като ефективност са значително по малко . :partyman:
Братле, нещо не се връзва. Преди 6 дни беше на 3200. Не може от началото на сезона да харчиш средно 25 кг., а сега по 50 кг.
Ако съм те амбицирал с това
Вичи написа:
А на бас, че няма да надхвърлиш 4 тона.
отказвам се от баса, затваряй прозорците.
gnt69 - майстор
Вичи написа:
[
Братле, нещо не се връзва. Преди 6 дни беше на 3200. Не може от началото на сезона да харчиш средно 25 кг., а сега по 50 кг.
Ако съм те амбицирал с това
Вичи написа:
А на бас, че няма да надхвърлиш 4 тона.
отказвам се от баса, затваряй прозорците.
Чакай сега аз не съм счетоводител и нямам склададжийка която да изписва пелетите. Затова избягвам да пиша в теми за разход преди края на сезона. Знам със сигурност че разбутах четвъртия палет във вторник и разхода до момента е 3500 кг. Аз не съм по сметките на си пиша на тетрадка на коя дата колко съм сложил, все пак горя евтини пелети по 2.65 торбата.
Иначе буфера е благодат в топлото време. Вчера хубаво слънце колекторите заредили бойлера на аванта, снощи горелката работи от 7 до към 10, зареди буфера и сега още тегли от него. Чак след обяд ще се включи може би. Дай да не говорим със сигурност че пак ще ни уловят че лъжем. Разхода за сезона на края.
Поздрави.
olelemaiko - специалист
gnt69 написа:
Иначе буфера е благодат в топлото време. Вчера хубаво слънце колекторите заредили бойлера на аванта, снощи горелката работи от 7 до към 10, зареди буфера и сега още тегли от него. Чак след обяд ще се включи може би. Дай да не говорим със сигурност че пак ще ни уловят че лъжем. Разхода за сезона на края.
Поздрави.
На буфера вече не трябва да се гледа като лукс , а като добро решение-опция , за една отоплителна инсталация. Естествено след качествена , цялостна изолация на дома които обитаваме.
Ще се радвам и Сънчо да прочете този пасаж.
Вичи - специалист
olelemaiko написа:

На буфера вече не трябва да се гледа като лукс , а като добро решение-опция , за една отоплителна инсталация. Естествено след качествена , цялостна изолация на дома които обитаваме.
Ще се радвам и Сънчо да прочете този пасаж.
Той много добре знае ползите от буфера, други са причините да го отрича.

P.S. Когато не се правиш на улав пишеш по-стойностни неща.
daniel.trifonov - специалист
joro39 написа:
Gathling, една от първите картечници от този тип.
Иначе моята идея е подобна, но ризата на съда да цял бойлер и всичко да е неръждаемо. Димните газове влизат отгоре и излизат отдолу, така преди да излязат към комина отдават топлина на студената част на бойлера, която е с температура около 10°C. Този бойлер захранва другия, кото пък се грее със серпентина. Има много голям шанс да се постигне кондензация и да се оползотвори повече енергия... :?
andy_forresite - майстор
Мисля да сложа топлообменника на връщащата вода и за по-голяма дълготрайност на метала (не е от неръждавейка и е 4 мм) ще свържа трипътния вентил на долния щуцер да поддържа над 45° вода в него. От там водата ще влиза в котела.
Каква изолация на топлообменника да поставя? Дали да не взема едно парче вата 5 см и да го омотая около тялото :? . Той е същият като от снимките горе Достатъчна ли е тази дебелина от 5 см? Ватата ще се омотае 2 пъти около него, така че ще стане 10 см.
Стойката за стената ще е като на бойлер.
Имам и друг въпрос - гъвкавите димоотводи може ли да се режат? Трябва ми парче 1 метър, от което да направя две парчета - едното от котела до долната част на топлообменника и второто парче от горната част до розетката на комина. Ще ползвам 130 мм гъвкав димоотвод.
Ако на някой му се намира ненужно парче 1 м 130 мм може да ми го подари :)
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: