Много як изглежда редуктора,въглищата с какъв най голям диаметър минават през нея..А пробвал ли си я с слънчогледови пелети?Аз мисля да направя една с глава като на грейко,но както е при теб за да може да гори въглища 

6osi6 написа:Шнекът може да е чугунен, когато горенето е над него. Горелките с чугунено коляно са със стоманени шнекове. При тях няма нужда от чугунен.53кВ е Виадруса,а горелката-60кВ!boyanak написа:На мен Екоенергия ми иска 1000лв в повече за комплекта с моята мощност или 3100лв,а аз го взех за 2100лв!Какви са мощността и горелката?
phantom_ написа:Мене ме сърбят ръцетеНякаде имах цяла галерия от снимки на счупени стоманени шнекове от самоделни и фабрични руски горелки. 99% счупването става в предната част на шнека където вала лагерува в главата. Там освен голями механични натоварваня имаме и термични такива. Ако се направи от подходяща стомана шнека ще издържи, но според мен ако се купи тази стомана + последващата стругарска и заваръчна работа, то дали не е по-удачно да се закупи чугунен шнек.. Според теб (вас)правен стоманен шнек няма ли да издържи на такава горелка?Или може ли да се поръча само той и управлението примерно?Шнека отзад към бункера е на лагери а отпред как е изпълнено,на втулка ли?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: