• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Аз пък четох,че руснаците предпочитат стоманени,вместо чугунени...Всъщност на повечето заводски котли окомплектувани с горелка шнековете са метални,само на Метал Фаш е чугунена Екоенергия.Предполагам цената е определяща.Според мен ако че се прави самоделна проблема е по скоро в намирането на подходящ компактен мотор-редуктор с готина цена.И шнека и ретортата могат да се изработят .Алексис -е фирмата ,продава шнекове.От разкроена дебела ламарина може да се изработи ретортата.За електрониката или самоделна или оригинална от Полша.Пак и цената е определяща ...максимума според мен е 50 % от цената на оригиналната .Но като се направи калкулация може и да не си струва
phantom_ - специалист
Ето обявата на която аз попаднах и според мен цената си е много добраhttps://www.olx.bg/ad/peletna-gorelka-I ... d205181eb5.Найстина за самоделката най труден и скъп ще е редуктора с мотора.А за управлението си мисля да е Натурела :?
transportna - специалист
Колега, в обявата пише и за ламбада. Нея какво ще я правим? :?
gnt69 - майстор
transportna написа:
Колега, в обявата пише и за ламбада. Нея какво ще я правим? :?
Ламбадата ясна.
http://www.youtube.com/watch?v=iyLdoQGBchQ
phantom_ - специалист
Точно от ламбадата идва икономията на гориво :-D Когато ти стане студено се разкършваш на ритъма и се згряваш :rolleyes: Аз се обаждах на обявата за цена и Жена се занимава с тая дейност ,така че явно е руса :mrgreen: А преди малко експериментирах с един двигател от пералня и нейните ремъчни предавки ,но на малки обороти на мотора към барабана не се предава почти никаква сила,макар предавателното число да е доста голямо :? така че тоя мой вариант на редуктор отпада...
gnt69 - майстор
Не се занимавай с глупости вземай една горелка със ламбада. Прескочи до Варна виж ламбада има ли няма ли, колегите които имат ще те насочат коя камера е най сполучлива за горивото което искаш да гориш, гледам че имат няколко вида и си свиркай.
шоп - майстор
Напиши в ОЛХ или Базар: мотор редуктор и ще видиш, че има избор. Според мен за 150-200 лв ще намериш много добър червячен редуктор. Има опция ако не намериш редуктор с подходящо предавателно съотношение да куплираш два редуктора един след друг. Вторият разбира се трябва да издържи на натоварването
fbr - майстор
Някой беше писал, че двигателя с редуктора от 250 килограмовите лебедки, дето ги продават по Лидъли и Кауфланди ставали идеално. по 100-тина лева са, а аз си я купих от ОЛХ-а за 60 лева, почти неползвана.
phantom_ - специалист
Ами тея с ламбадата били в Шумен във Варна само офис имало...А аз си мисля за гайковерт за камион който ги водят с 1-68 предавателно число за около 65лв. Сега прегледах и какви мотори имам из вкъши и се оказа че са един 0.75кв със 1750об/15-25кг ,друг 1.5кв/2900об./15-25кг.,и един 2.2кв2900об. и пак толкова голям около 15-25кг. сякаш са много тежки и големи и не ми се използва такъв.И от перални 2 бр но те са с по 15000об/мин и за тая цял почти не стават.От лебедка найстина е идея :roll:
fbr - майстор
Според мен задачата с горелката е по-лесно решим проблем, дали с купуване, дали със сръчни ръце. По осигуряването с гориво, или сглобяване на трошачка трябва да се мъдрува. Направих проучване за доставка с куриер на палетизирана доставка. Цените почват от 70 лева на тон. Излиза на 30% от цената на горивото. Отива се пак на покупка от Топливо и се мисли за трошачка.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 51

Тема "Ретортна горелка vs специализирана горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: