Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD - специалист
Сомбоди, не си ми на нивото, бегай и се скрий в избата която топлиш. И се спри че ще ти порасне носът много..

И не се дразня защото моя разход е реален, а твоя е не е. Всеки с ниво на интелигентност над средното ще прозре че си лъжец с разход 1.300кг за 4 месеца /и то най-студените/ Ти си умрял от студ ако не лъжеш....
SoMeBoDy1 - специалист
DimitarD написа:
Сомбоди, не си ми на нивото, бегай и се скрий в избата която топлиш. И се спри че ще ти порасне носът много..

И не се дразня защото моя разход е реален, а твоя е не е. Всеки с ниво на интелигентност над средното ще прозре че си лъжец с разход 1.300кг за 4 месеца /и то най-студените/ Ти си умрял от студ ако не лъжеш....
Митьо, излагаш се! За какво ниво говориш, не знам, но че си комплексар това вече не само аз го знам. Хайде пий едно да се успокоиш и спри с тези твой глупави изяви. Има едни други форуми, където тинейджъри се драчат. Този форум е за малко по-сериозни хора.
SoMeBoDy1 написа:
DimitarD написа:

Митьо, излагаш се! За какво ниво говориш, не знам, но че си комплексар това вече не само аз го знам. Хайде пий едно да се успокоиш и спри с тези твой глупави изяви. Има едни други форуми, където тинейджъри се драчат. Този форум е за малко по-сериозни хора.
За сериозни хора,а пък какви несериозни неща си написал.1300 кг ,че пък и за 4 месеца,да не си топлил една стая, бе пич?
andy_forresite - майстор
Тук козът беше малкия разход, нали :) Е значи печеля - от началото на месеца съм на 35 кг. Не знам дали трите припалвания са от особено значение...
Вичи - специалист
Не спирам да се учудвам как се сравняват разходи. Типичен пример са двамата колеги отгоре, с еднаквите аватари. Единият топли 70 кв. м. изолирана с 10 -12 см. къща, другият 200 квадрата без никаква изолация( не била необходима, защото имал дограма). С различни пелети - единия фастъчени, другия забравих какви. На първия разходът му е три пъти по-нисък. Вместо просто да отчетат разликите, започват обвинения в лъжи, обиди и т.н.
Аз пък мисля, че почти никой не лъже, защото няма смисъл. Така се зарибявали колебаещите се дали да изберат пелети. Аз ако реша да лъжа за разхода ще преувеличавам. По логиката: висок разход=по-малко зарибени=по-малко търсене на пелети=предлагането превишава търсенето=задържане или намаляване на цената. Като лъжа поне да има файда!
Svezar - специалист
Вичи написа:
Аз ако реша да лъжа за разхода ще преувеличавам. По логиката: висок разход=по-малко зарибени=по-малко търсене на пелети=предлагането превишава търсенето=задържане или намаляване на цената. Като лъжа поне да има файда!
Това ми хареса,ще почна и аз да правя антиреклама на пелетното отопление :-D
Miro4774 - специалист
За пореден път се убедих, че в нас със стаен горелката харчи повече. Със стайния за 12 часа 3 чувала за вчера вечерта. Когато беше по термо глави 22-25 килограма пелети за 12 часа.
Вичи - специалист
Miro4774 написа:
За пореден път се убедих, че в нас със стаен горелката харчи повече. Със стайния за 12 часа 3 чувала за вчера вечерта. Когато беше по термо глави 22-25 килограма пелети за 12 часа.
У вас, у нас и във всяка сграда на света, при еднакви външна и вътрешна температури топлинните загуби са константа. Горелката харчи точно толкова, колкото е необходимо, за да ги покрие, независимо от начина на регулиране. За да харчи по-малко или външната температура е по-висока или вътрешната е по-ниска.
Miro4774 - специалист
Вичи написа:
Miro4774 написа:
У вас, у нас и във всяка сграда на света, при еднакви външна и вътрешна температури топлинните загуби са константа. Горелката харчи точно толкова, колкото е необходимо, за да ги покрие, независимо от начина на регулиране. За да харчи по-малко или външната температура е по-висока или вътрешната е по-ниска.
Мисълта ми беше, че горелката харчи много по малко когато не гасне или загрява цялата вода на ново.
andy_forresite - майстор
Пак ще ти кажа, че при къщи без добре изпълнена ТИ няма смисъл от СТ. Стайният на този етап не ти трябва.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: