Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ако се сложи 70 м. лента при последователно свързване с едно захранване какво ще стане? И до колко метра би светило без проблем?
bube760205 - специалист
kristiin.popova написа:
Ако се сложи 70 м. лента при последователно свързване с едно захранване какво ще стане? И до колко метра би светило без проблем?
На мен ми дадоха акъла да ги вържа последователно и от единия край на лентата да подам + а от другия край да подам - и ефекта беше ужасен в началото на лентата от двата края светеше чудесно а в средата едвам мъждукаше! така че е хубаво на всеки 10 метра да си има захранване!
ivan_v - специалист
bube760205 написа:
На мен ми дадоха акъла да ги вържа последователно и от единия край на лентата да подам + а от другия край да подам - и ефекта беше ужасен в началото на лентата от двата края светеше чудесно а в средата едвам мъждукаше! ...
При последователно връзване( свързване) на консуматори токът през всички е еднакъв. Може ли да драснеш схема?
Hoвoceлckи - майстор
Темата старичка, но да попитам. От RGB контролера два от трите извода за LED лентата са захранване и един за управление? Ако захранващите се дублират надеждно през подходящо разстояние, с управляващият колко ли биха могли да се управляват без усилвател? Някой пробвал ли го е това?
hidrazin - майстор
ср окт 16, 2019 12:01 pmHoвoceлckи написа:
От RGB контролера два от трите извода за LED лентата са захранване и един за управление?
Масовите RGB ленти са с четири извода... Първо си изясни какво точно да питаш.
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Уточнявам за теб: RGB контролер. LED лампички с 3 жички.
hidrazin - майстор
RGB контролери и LED лампички с 3 жички като модели с лопата да ги ринеш.
Ако е на 12V и са такива за които се сещам на първо четене - докато с нарастването на дължината захранването падне до към 9-9,5 волта.
С толкова подробности, толкова и такива отговори...
Hoвoceлckи - майстор
Не внимаваш в картинката
ср окт 16, 2019 12:01 pmHoвoceлckи написа:
... захранващите се дублират надеждно през подходящо разстояние, с управляващият колко ли биха могли да се управляват без усилвател? Някой пробвал ли го е това?
Ето ти все пак лампичката, контролера и захранването.

Прикачен файл

IMG_20191017_235630.jpg

Прикачен файл

IMG_20191017_173206_HDR (1).jpg
hidrazin - майстор
Аз внимавам но просто ти не може да разбереш какво съм написал.
Жокер - ще работят и на 10 километра...ама ако успееш да ги "дублираш надеждно" така че захранването да не падне под 9-9,5 волта.
Hoвoceлckи - майстор
Едно си баба знае - едно си бае.
Питам може ли да се мине без усилвател, ти ми говориш за захранване.
Свободен си! Бегай. Вече е направено.

Тема "Захранване на 70м Led лента!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: