• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
djendov написа:
Вчера намерих един склад, 65лв на метър във Варна. Видях монтирани, харесаха ми, това ще е. На други места цените са около 100лв.
Такава цена само за алуминии може да има и то пак ще има няква уловка от сорта крепежни елементи и т.н.
djendov - специалист
Tsilkov написа:
djendov написа:
Вчера намерих един склад, 65лв на метър във Варна. Видях монтирани, харесаха ми, това ще е. На други места цените са около 100лв.
Такава цена само за алуминии може да има и то пак ще има няква уловка от сорта крепежни елементи и т.н.
Прав си. Алуминиев. Уловката ще я видим след монтажа. Първо ще искам да направят малката тераса, като видим резултата по-голямата и така.
Tsilkov - майстор
Ми една от уловките лесно ще я видиш на някоя нова кооперация с алуминиев парапет. Облегни се на него и ако не го изкъртиш вдигай банкет :lol:
Освен че алуминия е мек като материал и с тези са с много евтини сглобки, захващането му е с един анкер в средата - на пук на всяко правило в статиката и механиката.
djendov - специалист
Ще видим, може да направя колонки в ъглите или да търся друг вариант за подсилване. Общо със стълбищата са 70метра. Ако е 400лв метъра на неръждавейката, то ще излезе колкото една гарсониера на центъра :)
radius - майстор
Да, ама след 100 века като копаят ще кажат гледай, туй на Джендов неръждаемия парапет :lol:
djendov - специалист
:-D
Остана само някой да смени заглавието на "покрив и парапети" :)
Оф сега пък друг проблем...
2 фирми отказват да положат ТПО върху фибран инклайн. Трябвало да е замазка. Е..няма да е замазка! Пуснах писмо до фибран, от къде да си набавя фибрана за наклон и дали те ще ми го разграфят, и проектират(така е с аустротерм). Оставам твърдо зад идеята си да пропусна замазката , пък ще видим след 10 години дали ще съветвам смело да поемат по моя път, или ще отварям тема "как да открия от къде е теча"
Tsilkov - майстор
djendov написа:
Ще видим, може да направя колонки в ъглите или да търся друг вариант за подсилване.
Спестявай линейни метри и/или си го прави от черна стомана. Ама не "ковано желязо" с 10 000 заварки да умреш от ръжда, а кутия профили предварително разкроени и сглобени доколкото е възможно.Ако успееш да си уредиш и горещ цинк ще догониш дълголетието на неръждавейката а цената ще е като алуминии.
djendov написа:
2 фирми отказват да положат ТПО върху фибран инклайн.
Аз ти казах - едно е да четеш брошури за големи обекти - друго е да ги накараш за едно къще да се занимават изпълнителите.
Пробва ли тези - http://www.bginsulation.com/contacts.html
djendov - специалист
Ще ги пробвам другата седмица. Видях адреса във Варна, ще ги навестя.
То май проблема е не в размера на обекта ами в това, че искам нещо различно. Те си знаят замазка- и си я искат. Аз само да кажа, че се отказвам от гаранцията и всички ще се навият, ама тогава едва ли ще се стараят при заварките.
Това с парапета се съмнявам да се хареса на жената, но ще помисля по темата. Щом няма да шкуря ръжда всяка година, мен ме устройва :))
Правилно ли разбирам, че единствения проблем на алуминиевия парапет е, че е паянтов? Цял ден се оглеждам за парапети. Ама точно като ти трябват, никакви ги няма ;)
Tsilkov - майстор
djendov написа:

То май проблема е не в размера на обекта ами в това, че искам нещо различно.
Те двете неща са взаимно свързани.
БИК поне в София дори и на малките обекти настояват за технология без замазка - така че там може да успееш.
djendov написа:
Правилно ли разбирам, че единствения проблем на алуминиевия парапет е, че е паянтов?
Да ама то това е основно изискване към парапет. За мен също изглежда и недодялано грозноват но това вече е субективно.
kozl - майстор
И какво му е обърнатото на покрива :? Хидроизолацията е над топлоизолацията, икономисана е замазката.
По некаква случайност или съвпадение съм работил с колега Джендов на обект в Поморие точно с обърнат покрив. Хидроизолацията в-у бетон за наклон. И отгоре XPS топлоизолацията, а върху нея 20 см чакъл по проект, а по изпълнение не помня. И геотекстил м-у всеки два различни пласта. Подобно ми е минало в стажа и в София, на така наречените "зелени покриви". Аз това мисля за обърнат детайл на покрива. И не съм привърженик на такива покриви. А и не мога да питам експлоатацията как е при обърнатия покрив. Това което ме зпечатли при зеления покрив е варонката с две нива на втичане на водата. Едно на нивото на хидроизолацията и по-високото на нивото на почвения пласт.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Обърнат плосък покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: