• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hakama - специалист
Самозванците, които поддържат асансьора ни, след като им се подпали машинката за чиповете... вижте как са решили проблема:
Прикачен файл:
20170206_173346.jpg бутони
Самоделно изпълнение, пробивано с хоби дрелка от някакъв остатък (има по 1см пролука отгоре и отдолу към проводниците, които се запалиха) :?
За това ръкоделие са взели 80лв... след 2седмици извън строя.

Та, към кой трябва да се обърна за щателна проверка на фирмата и асансьора. Мисля, че не се поддържа изправен, а само в краен случай се намесват. Бавят се. Чести повреди...
Може би тук?
http://damtn.government.bg/index.php?op ... =3&lang=bg

Бутонното табло не трябва ли да е от диелектрик и да е добре затворено?

Няма голямо недоволство от входа, понеже взимат евтино...
Казаха ни, че е належащо скоро да се подмени автомата (или там както се казва) 1300лв (за 5спирки, 8 етажа), и към 350лв монтаж. Което смятам да бъде направено от новата фирма (ако я сменим изобщо)...
Antonii - майстор
На повечето съвременни асансьори е метално. Стига да е занулено правилно не е проблем. Но с тези фуги не е обезопасено както трябва.
И ако мине инспектор и си гледа работата като света, ако не го спре веднага, то ще има предписание за обезопасяване.
По наредба няма конкретно изискване за материал.
maleeeestrax - специалист
Обръщаш се към КЗП-комисия за защита на потребителите .След това има наредба че от началото на годината всички асансьори трябва да имат домофон а вашия май няма.След това чак се обръщаш към комисията по метрология и технически надзор.После намираш шефа на фирмата и го пускаш от 8-мия етаж и накрая сядаш и си сипваш една мастика. :rock:
Avas_co - майстор
maleeeestrax написа:
Обръщаш се към КЗП-комисия за защита на потребителите .След това има наредба че от началото на годината всички асансьори трябва да имат домофон а вашия май няма.След това чак се обръщаш към комисията по метрология и технически надзор.После намираш шефа на фирмата и го пускаш от 8-мия етаж и накрая сядаш и си сипваш една мастика. :rock:
И после се почва едно ходене по стълбите.
Много силно се съмнявам тая бутониера да се е запалила от контрола на достъп, аз залагам на някой лайнар със запалка.
Както споменаха по-горе няма никакъв проблем в материала на капака на бутониерата, старите кошници оригинално са с алуминиеви, виж изпълнението е жалко.
Какво наричаш автомат ? Ако имаш наум табло управление, тая цена чак ми се вижда ниска.
А, проблемите, за които пишеш по-рано със сигурност не са свързани с контрола на достъп.
П.П.
Хич не препоръчвам сами да си викате ИДТН, идване - държавна такса, все ще намерят, за какво да спрат хаспела- ходене пеша и разходи за изпълнение на предписанията, после пак държавна такса за нова проверка дали са изпълнени предписанията и те така.
Успех!
zdravcho - специалист
hakama написа:
Иначе, аз нямам проблем с бюджета (и пестенето от него), щом е за основен възел в сградата, но някои тарикати не им се плаща и съответно разликата ние ще доплатим.
ПП: За този ремонт - дори и тези на 1 и 2ри етаж ли трябва да плащат?
Не съм 100% сигурен(лесно може да се провери), но асансьорът е част от общата етажна собственост, както стълбище, мази, тавани, покриви, фасада и .т.н. Така че мисля за основни профилактика, ремонт, подобрения, подмяна на основни възли... трябва да плащат всички собственици на апартаменти от входа/кооперацията. Единствено тарикатите може да не плащат месечните такси за самото ползване на асансьора - ток, абонамент. Въпрос на договорка. Утре ако продадат апартамента, и новия собственик ще си ползва асансьора. Какво ще му кажете - ако искаш да ползваш плати тука едни 1000лв за основния ремонт на асансьора преди 2години, щото този от който купи апартамента не го ползваше и не плати. До колкото ми е известно има и случаи на осъдени съседи които не са плащали за ремонт/поддръжка на части от общата етажна собственост. Заинтересованите направете една консултация с юридическо лице, за да си знаете правата.
:partyman:
hakama - специалист
Поръчахме нова бутониера (за да сменим горното), но ми подхвърлиха че може да не светят бутоните (за стар асансьор на 60г става дума).
Мисля че е на 48V системата, а новите са на 12V.не могат ли да си монтират трансформатор?
Ако не се справят мисля да отказвам поръчката, Става дума за 150лв бутониера...

С инверторното управление май няма да я бъде скоро... нещо над 3000лв ми обясняваха. :shock:
kozl - майстор
Мноо работи може, ама требат кинти. И като нема - не стаа.
За подмяна на управлението на 18 годишна асансьорната машина с такова с честотно регулиране имахме оферта за 5130 лв. и в срок от 6 месеца. Обаче по предписание от последните 2 годишни прегледа трябваше да се подменят въжетата на асансьора, а вместо това ми сервират оферта за честотно управление. И се хванахме за гушите. А ето и последвалия отговор:
Здравейте ,
вашата машина все още е в добро състояние и такъв ремонт не е наложителен като следва да знаете ,че ориентировъчната цена е 5700,00 лв. за първокласна италианска машина , като в този случай е задължителна и основна подмяна на 4 бр. носещи въжета най-високо качество произведени в Германия с обща дължина 500 метра е в порядъка на 2500,00 лв. За този тежък ремонт следва да се предвидят 1500 лв. или общо 9700,00 лв.

Това са материали с най-високо качество на най-добра цена гарантиращи дълги години.
За момента за да не се стига до този тежък ремонт е важно да бъде подменено таблото за управление , с което да дадем още живот на машината.

С Уважение
..................................
А иначе честотното управление е блага работа, но требат кинти :sad:
  • 1
  • 2

Тема "Асансьорът и неоговият шумен монолог" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: