Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Ronin - специалист
Антония...идеята ти не е лоша но не ми е удачно защото семейния автопарк е голям и на равен цимент е доста по приятно да си човъркаш колата пък и другото е че си имаме водоструйка Karcher и на цимента се мие доста по лесно от колкото на плочките и още че между плочите расте трева....за другото си права....

По темата има развитие и скоро ще кача снимки...

Изображение

Започнах да оформям пространството за бетона...и възстанових оградата. :?
Ronin - специалист
Малко развитие по темата ....след 3 кубика бетон и арматура и найлон......и градински бордюр и дозасяване на райграс и изкореняване на дървото дето ми пречеше ....следва това.... :)
Изображение
Изображение
Изображение
stanetzz - специалист
Да се пусна и аз в темата, понеже ми предстои нещо подобно- При такова бетониране не е ли удачно да се излива бетона не нацяло, а да има нещо като фуги, които да поемат евентуални деформации+ температурните разширения и свивания :?
И друго- как излиза по-тънко (при положение,че всичко ще си правя сам) - с бетон, или със споменатите по-горе кухи паркинг тела ?
Ronin - специалист
Значи аз ще го срежа като стегне цимента с диамантина(това ми гарантира идеални равни фуги) и след това мисля да го мина с шлайф машина....имаме някаква самоделка....и после ще го фугирам с силикон....а относно кухите бетонни тела мисля че ще излезне по скъпо....тука според мен не стои въпроса колко струва...по скъпо или по евтино....а по скоро колко е практично едното или другото...на мен гладкия бетон ме устройва както по горе съм споменал че при миене на колата бетона е удачени при човъркане по колата бетонните тела........видял ли си сервиз с такива тела....пък и как се мият тея телаи тревата как ще я опазиш да не вирее между тях......
asinka - специалист
Шлайфаният бетон се прави на влажна замазка.Това е сериозно.
Не чакай да засъхне.
Търсих снимки на т.нар."въртолет" от нашите във фирмата, но немога да намеря...
Ronin - специалист
Ето и малко по предназначение
Изображение
Изображение

А и да се похваля каква градинска пейка си възстанових с чисто нови дъски които рендосах с ново ел.ренде от практикер....
Изображение
Остана само да боядисам металните крака и е ОК
Ronin - специалист
Изображение
Изображение
Изображение

Помощника.....

Изображение

И накрая аз......в акция.....за сега спирам с подобрениято....на пролет отново и пак ще пиша....мерси на всички за мненията...!
Изображение
vidrata - специален-специалист
Дано до пролетта отслабнеш и да манеш голфа и форда. Вземи си Пасат ще ти отива повече, аз като надебелях така направих кадет за пасат и сега се чувствам по слаб :lol:
така

Прикачен файл

Кад.JPG
Кад.JPG (75.81 KиБ) Видяна 10553 пъти
За така

Прикачен файл

Пас.JPG
Пас.JPG (24.08 KиБ) Видяна 10551 пъти

Тема "Съвет за циментова замазка за паркинг с снимки !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: