• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Такааа ето какво ми донесе един приятел току що..
Прикачен файл:
DSC_0030.JPG Едно моторче за вентилатор което става
Прикачен файл:
DSC_0029.JPG По цял вид
Прикачен файл:
DSC_0027.JPG И ъглово редукторче
Прикачен файл:
DSC_0025.JPG
Имам въпрос към електричарите за ъгловото редукторче, как да го свържа за да тръгне че е само с три кабела?Не че на другото ми е много ясно но там има схема... :roll: И двата ги дават да работят с кондензатори май така ли е?

Прикачен файл

DSC_0026.JPG
Andri01 - майстор
Подаваш на двата напрежение ,а третия край през кондензатора го връзваш към единия от тях. Ако се върти обратно-сменяш вързания към кондензатора.
phantom_ - специалист
Благодаря колега току що ги свързах за пробата с един кондензатор който имах под ръка 8мф 400в и тръгна оборотите са му доста добри може би около 50 в минута ,много добре ще се върже с другия редуктор :rock:Принципно този с колко микрофарада кондензатор трябва да е?виждам че го дават 500волта ама... :?
Andri01 - майстор
Улучил си го. В границите 8-12Мкф и мин. 400в.
phantom_ - специалист
Ами да защото е от един мотор от пералня 150вата мисля и затова пробвах с него,ако го оставя с него няма да е проблем значи така ли :? Или да търся друг,какво ще ми препоръчаш?
Бат Диди - специалист
phantom_ написа:
Благодаря колега току що ги свързах за пробата с един кондензатор който имах под ръка 8мф 400в и тръгна оборотите са му доста добри може би около 50 в минута ,много добре ще се върже с другия редуктор :rock:Принципно този с колко микрофарада кондензатор трябва да е?виждам че го дават 500волта ама... :?
Здравей.
Ако свържеш двата редуктора един след друг, не само буците въглища ще троши ами и багера, който ги копае, да пуснеш в бункера и него ще прекараш. По-добре попитай тук ,който има такава горелка колко са оборотите на шнека, и го свържи с ъгловия редуктор чрез верижна предавка.
Поздравления за работата.
Успех.
phantom_ - специалист
На мен точно това ми е целта, да не подбирам въглищата :roll:
Бат Диди - специалист
А дали ще е достатъчна производителността на шнека? Ако на въглища е, за пелети се съмнявам, все пак шнека ще прави по-малко от оборот за минута. може да не успееш да достигнеш голяма мощност.
Шнека ти е 100 мм ако не се лъжа и стъпката му трябва де е 100 мм това може да спаси положението, но имай едно на ум.
Успех.
phantom_ - специалист
Да така е, трябва се сложи и да се види какво ще положението..Като правих теста с пелетите доста трябваше да върти моторчето от чистачки, но насмагаше, а то е 40об в мин. На въглища нямаше никакъв проблем. Въпросът е този да не е по малко оборотен,ще го засека днес :?
phantom_ - специалист
Замерих мотора и лошото е че е 20об/мин :shock: И старото моторче от чистачки измерих наново и се оказа 65об/мин. Сега трябва да мисля как да взема движение от другата ос на редуктора :cry: че няма да ми стигнат оборотите инъче :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19

Тема "Всегоривна горелка направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: