• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikito_sv - специалист
Уважаеми колеги...искам някой да ми каже дали е нормално покрай камината на пелети постоянно да има фин прах.като сажди.преди време ми беше искочил кюнец и беше мазало в къщи но всичко почистихме.та се чудя дали е възможно да има в нея прах и да се разнася когато работи.днес ще я чистя с прахосмукачката основно и се надявам да не се вдига прах отново.споделете мнения ако обичате....благодаря
filmatoplo - майстор
Абе циганийка си е с камина в хола ,и аз съм така - пазиш ,пазиш и пак прахоляк ,всеки ден чистя около нея с прахосмукачка ,и само да отворя врата на камината и веднага почти невидими частици напрашават навсякъде .
naskov - майстор
Прахта излиза след вентилатора. Ако димоотвода ти от отделни части, от всяка връзка излиза прах. Трябва си добро изолиране.
nikrum - специалист
naskov написа:
Прахта излиза след вентилатора. Ако димоотвода ти от отделни части, от всяка връзка излиза прах. Трябва си добро изолиране.
Евтиния вариант е всяка връзка на димоотвода да облепиш с лента от алуминиево фолио за да не излиза прах. По скъпият и препоръчван вариант е иноксови димоотводи със силиконови/термоустойиви/ уплътнения....
nikito_sv - специалист
По скъпият и препоръчван вариант е иноксови димоотводи със силиконови/термоустойиви/ уплътнения....[/quote]
Колега аз съм сложил иноксови тръби.доста се оръсих към 200лв ми излязоха.всичко е както трябва но прахта си я има.днес исчистих цялата камина вътре.разпапурих я цялата да видим сега как ще е. Дано няма прах вече.Та се чудя и за това писах защото както казах доста скъпо ми излязоха димоотводните тръби от златния инокс... ;)
nikolai75 - напреднал
Едно питане от мен .Започнаха да мигат индикацията за сервиз и почистване .Това е за годишното обслужване . В книшката пише време за сервиз но може и да се ресетва времето. Накои да знае как се занулява.Ако знае да помага.В параметар 94 които е за сервиз тиме сам задал 255максималната стоиност.Апечката си работиНезнам този параметар да го сложа на 0 ли или се ресетжа от другаде
nikrum - специалист
nikolai75 написа:
Едно питане от мен .Започнаха да мигат индикацията за сервиз и почистване .Това е за годишното обслужване . В книшката пише време за сервиз но може и да се ресетва времето. Накои да знае как се занулява.Ако знае да помага.В параметар 94 които е за сервиз тиме сам задал 255максималната стоиност.Апечката си работиНезнам този параметар да го сложа на 0 ли или се ресетжа от другаде
От пар 94 можеш да зададеш дни до сервизиране от 0 до 255 дни, а има отделен брояч на време който отброява в часове и от пар 94 ако си задал 10/дни/ брояча ти ги брои като 240 часа и с всеки час намалява , докато стигне 0 и ти излиза икона за сервиз. В твоя случай трябва да ресетваш време брояча.Става от меню settings, подменю Sc06, eneter, дясна стрелка за да стане on и готово...Направи го само ако си убеден че нямаш нужда от квалифициран преглед, за да няма после главоболия с гаранцията!
nikrum - специалист
filmatoplo написа:
Абе циганийка си е с камина в хола ,и аз съм така - пазиш ,пазиш и пак прахоляк ,всеки ден чистя около нея с прахосмукачка ,и само да отворя врата на камината и веднага почти невидими частици напрашават навсякъде .
Съгласен съм и като голям недостатък вждам конструкцията на вратата и пепелника отдолу...При някои други по скъпи камини има една ламаринка от вратата с наклон към пепелника която помага да не се изсипва на пода пепел а в пепелника...Но това са грешки на растежа явно...Затова си ползвайте Б вариантите като котел
SoMeBoDy1 - специалист
Здравейте,

на няколко пъти през зимата ми се появява грешка 108 .
Това се случва при спрян котел. След задържане на старт/стоп бутона грешката изчезва.

Вие имате ли подобни проблеми и как ги разрешавате?
miroalav8 - напреднал
Здлавеите колеги. Да попитам на някого да се е случвало по стените на горивната камера да се получава някакъв твърд налеп
:sad:
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: