Всичко за дърводелството
dimitrova_k - специалист
Здравейте! Трябва да се боядисат гредите, ламперията и челните дъски на навеса за верандата. Какъв лак препоръчвате. Зная само за грунд и след това ултра лак на Дюфа.
stridata - специалист
Различни хора, различни мнения, различен бюджет! Задължително дървото първо се импрегнира, след това се грундира и лакира. Импрегнатор може да ползваш Resistol , като ако оставяш дървесината с натурален цвят трябва да ползваш импрегнатор против посиняване. За лакове и грундове залагам на Садолин или Капарол (и двете марки имат импрегнатори)!

П.п
Най-лесно и евтино:
Импрегнираш с импрегнационен грунд на Лакпром и след това Лазурен лак пак на Лакпром.
EDI - майстор
Аз вече доста години си лакирам всякакви неща - и външни и вътрешни с ДУФА АНТИСЕПТИК без да импрегнирам или грундирам и нямам никакви проблеми с години и без да подновявам покритието.Просто на мен така ми е удобно и ми върши работа.
radius - майстор
Може би си го казвал, но колко ръце и правиш ли първата ръка по-рядка?
EDI - майстор
За вън правя 3 или 4, а за вътре 2. Не разреждам първа ръка.Ако ми се стори прекалено гъст през лятото, добавям в цялата кутия малко водица.По принцип ДУФА е гелообразен, не е течен.
Монтажник - специалист
Една от основните ми дейности са дървените навеси, за пръв път използвах продуктите на Belinka преди 8 години, миналото лято посетих клиента ми с навеса от 2009г. обработен с техните продукти и след като забърсах градският прах се оказа, че покритието "не е мръднало" изложението на навеса е югозападно(може би малко повече юг).Тогава импрегнирах с безцветен импрегнант на водна основа и нанесох 2 ръце екстериорен лак също на водна основа.Продуктите им не са от най евтините, но аз ги препоръчвам.
dimitrova_k - специалист
Някакъв по-евтин лак или байц, монтажник? Сигурно сте импрегнирал и лакирал и с други лакове. Цената на ултра гел Дюфа е 11.80 кутията. Как ви се струва цената?
Монтажник - специалист
dimitrova_k написа:
Някакъв по-евтин лак или байц, монтажник? Сигурно сте импрегнирал и лакирал и с други лакове. Цената на ултра гел Дюфа е 11.80 кутията. Как ви се струва цената?

Ами последните 8 години винаги успявам да убедя клиентите си да използваме Belinka - малката кутия(0.750мл) струва 19лв. голямата 2.5л. струва 58лв. не съм използвал конкретно Дюфа, но отзивите тук във форума са отлични.Ако цената се отнася за 0.750мл. аз я намирам за страхотна! За импрегниране няколко пъти съм използвал Резистол, но го отбягвам тъй като мирише неприятно и дървесината леко пожълтява от него.
EDI - майстор
Цената е идеална, обикновено струва между 12 и 13 лева.Специално с него не съм работил, но по принцип всичките им продукти са хубави.Преди години в магазина в Ямбол, от където си купувам, няколко години партидите бяха от немския им завод, после започнаха да внасят от украинския, но качеството не се промени.Само кутиите създават проблем - когато остане лак и стои дълго време, после при разбъркването пада златистото вътрешно покритие на кутията и трябва да се махат люспите.Вероятно има и по-добри лакове, но по мои скромни наблюдения, поне на мен ДУФА ми върши много добра работа и не е скъп.
На БЕЛИНКА съм ползвал маслото за дърво в контакт с хранителни продукти и съм доволен.Все се каня да пробвам и други техни продукти, но не ми се е отдала възможност до сега.
NeoBoss - специалист
Ползвах белинка преди 5 години на една пейка която седи постоянно на открито . в момента няма и следа от покритие , още на втората година почна да се люпи на места, първоначално изглежда че прави много хубав филм около дървесината, но след време целия филм почна да се отлепва. Преди 2 години го изшкурих и минах със сократис много по добре се държи. Съвет ако е на много открито и слънчево място ползвай продукти с някакъв цвят. Ув защитата на безцветните лакове като цяло не е много добра.

Тема "Какъв лак да ползвам за навеса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: