• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
crez - майстор
При етажното топлоснабдяване от ТЕЦ много е важно обезвъдушаването на системата(не на конкретен радиатор) Ако някой съсед не си е пуснал радиаторите при пуснане на отплението, отворил ги е сега въздуха от тях тръгва по тръбите и се чува звук от течаща вода. На посредния етаж на всеки щранг(отделна линия) има обезвъздушител,трябва да се обезвъздуши и всичка ще се нормализира.
Благодаря ви за отговорите и съжалявам за закъснението. Да, парното е ТЕЦ. Шумът си се чува главно от щранга, не от радиатора. Гледах и за ламината - добре е изрязан. Направо не знам. Но какъвто и да е проблемът, според вас кога трябва да викна техник - когато все още не е спряно отоплението, или след като го спрат? И всъщност на хората от Топлофикация ли трябва да се обадя или не е задължително?
preslav - майстор
И аз имах такъв проблем, но когато премина "критическата" се успокоих - сега прозорците сами се отварят и затварят според кондицията на "другарката". Кофти е когато чук-чук се превъне в пук-пук, но се преживява - на около 50 години Ви е инсталацията другарко - нали!!!
Здравейте! И аз имам същия проблем . Влудяващо е тракането. Продължава на интервали и не се влияе от спряно парно. Само като увелича на макс спира или разклатят щрангове те спира за кратко. Идваха и от Топлофикация и нищо. Всичко е наред. Нямало въздух и тн. Но не чуха тракането, защото през деня в делнични дни го няма. Искам да попитам, дали сте успели да решите проблема. Благодаря.
problemi - напреднал
И аз се интересувам от същото, благодаря.
road_runner - специалист
И аз май съм като горните случаи, тракане, все едно някакъв резонанс металически. МЕжду шракане и пукане е.
Едва ли някой ще сподели след толкова време, ама все пак..
Termodinamik - напреднал
И при мен се чува тракове смених радиатора мислех че е от него но чакането остана много неприятно само когато загрява и изтива
  • 1
  • 2

Тема "Шум от тръбите на парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: