От мобилни телефони до цифрови камери
plamen6703 - майстор
Както се казва, няма начин да няма начин. Опитай с търсачката да напишеш optical to stereo, ще се появят варианти, които можеш да ползваш, но не ми се иска аз да ти препоръчвам точно какъв, защото това е "екзотика" :) Отделно от това може да кажеш, че ще ти загрози стената, на която е окачен телевизора... Другият вариант ти го споменах по-горе, но нямаш аудио устройство около ТВ...има и друг вариант, но не е свързан с направи си сам.
Ivanov388 - специалист
Може да си направиш сам изход за слушалки подобно на изходите на повечето телевизори, с изключване на вътрешните високоговорители.
Някои съвременни телевизори имат нужда от "подобрения , защото не са събразени с новите изисквания на собствениците си ! :)
stridata - специалист
plamen6703 написа:
Както се казва, няма начин да няма начин. Опитай с търсачката да напишеш optical to stereo, ще се появят варианти, които можеш да ползваш, но не ми се иска аз да ти препоръчвам точно какъв, защото това е "екзотика" :) Отделно от това може да кажеш, че ще ти загрози стената, на която е окачен телевизора... Другият вариант ти го споменах по-горе, но нямаш аудио устройство около ТВ...има и друг вариант, но не е свързан с направи си сам.
Давай в прав текст. Моля! Супер изнервящо е. Черпим яко... :partyman:
zdravcho - специалист
Тя работата малко купи си копче, сега ще му шиеш балтон. И защо слушалки за ТВ :?
Ако имаш излишни 200лв нещо такова или такова примерно. Звука си вадиш през SCART към RCA/чинчове/камбанки. Тоя ТВ каза че е закачен на стената? Огледай добре къде и как е SCART извода да не се окаже че стената е много близо и няма място за преходника.
Последна промяна от zdravcho на чет мар 09, 2017 9:36 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Като слушам съвеите, по-добре направо да подариш и това:
http://en-de.sennheiser.com/headphone-a ... 0-acoustic
Изображение
Само 1500 EUR :-D
DMN - майстор
stridata написа:
Няма вариант от тоя ши*ан телевизор в 21-век да извадя звук за слушалки?
Хрумва ми идея да се търси вариант с използване на безжични слушалки, които да вземат сигнал("майката") от скарт буксата. Не съм ползвал такива и не знам точно какви са необходимите входящи кабели за връзка с "майката". Ако някой е ползвал такива, може да даде мнение, кое, що, и дали ще стане. Самите слушалки мисля, че имат регулиране на звука. Въпросът е - дали нивото на изходящия сигнал от скарт-а, ще е достатъчен.
gnt69 - майстор
[quote="stridata"][/quote]
И аз бях изпаднал в твоята ситуация. Купих един Самсунг преди месец и греда няма изход аналогов да прехвърля към домашното кино. Само оптичен аудио звук. А домашното кино Сони хубаво и здраво и за мене ново я е свирило 100 тина пъти, обаче няма вход оптика. Та решението е в продавалника за 20 кинта конвертор от цифров към аналогов звук, обаче излизат чинчове ама с един кабел ще стане за слушалки.
Ето и линкче аз моето го купих от Стара загора, има ги и в алиекспрес ама 2 месеца чакане. :partyman:

https://www.olx.bg/ad/optichen-tsifrovo ... 5SHb0.html
nikolov333 - майстор
Понеже и аз търсих вариант за слушалки за телевизора за жената, измислих един евтин и удобен вариант с >>медиа плеър с аудио жак и FM трансмитер<<. Влючил съм го в изхода за слушалки на тв-то, а жената слуша със слушалките на телефона си с приложението за радио, настроено на излъчвана от трансмитера честота.. Мисля, че не е проблем с такъв плеър да се вземе сигнал и от скарт-а, но няма да е достатъчно силен. Плюса на тая схема е, че ако детето спи в стаята и двамата можем да гледаме филма от слушалките на телефона си.. :cool:
Последна промяна от nikolov333 на пет мар 10, 2017 11:37 am, променено общо 3 пъти.
DMN - майстор
gnt69 написа:
Та решението е в продавалника за 20 кинта конвертор от цифров към аналогов звук, обаче излизат чинчове ама с един кабел ще стане за слушалки.
Обаче как стои въпроса с регулирането на звука от оптичния изход? Регулира ли се от дистанционното на телевизора?
gnt69 - майстор
DMN написа:
gnt69 написа:
Та решението е в продавалника за 20 кинта конвертор от цифров към аналогов звук, обаче излизат чинчове ама с един кабел ще стане за слушалки.
Обаче как стои въпроса с регулирането на звука от оптичния изход? Регулира ли се от дистанционното на телевизора?
Не съм пробвал утре ще пробвам. Те са закачени през ХДМИ и си приказват. Като усилиш телевизора и се усилва и домашното кино. Уж пише че е само изход на домашното кино но се командва през дистанционното на телевизора. :partyman:

Тема "Изход аудио на телевизор Самсунг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: