Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чираче - майстор
Дойде момента и аз да се консултирам със знаещите във форума. Имам пелетен котел вече втора зима. На котела пише PELLETHERM 25v4 LT, на ЗММ Хасково. На горелката пише Green (eco) Therm.

Проблема е следния. От вчера горелката дава грешка. Като отворих вратата на котела видях, че подвижната скара на горелката е в извадено положение. Рестартирах от ключа, но скарата при тръгване от начално положение започва да се засуква, и на около 50 мм спира. Връща се обратно, и пак същото. Не съм запознат с механиката, но системата е в гаранция. Обадих се на майстора, но докато той пристигне искам да съм поне малко наясно какъв е проблема.

Ако някой знае, и иска да помогне, ще съм благодарен.
filmatoplo - майстор
Здравей ,оправи ли се горелката ,каква беше причината. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Причината е конструктивна - подвижни части в зоната на горене - няма как да не се очакват проблеми :wink:
Чираче - майстор
Не, не се е оправила. Майстора още го няма. Днес, при тръгване на решетката, я подпрях с ръка. Има сериозен натиск. Но тръгна след подпирането. Явно е нещо конструктивно недомислено в задвижването и правилното водене на решетката в правилна посока.
Попитах тук, понеже не съм запознат с конструкцията. И е още в гаранция. Само да и мине гаранцията, и ще помисля как повече да не ми прави проблеми.
За случая ще кажа, като се оправи.
filmatoplo - майстор
Монтирал съм такава ,за сега работи ,като я пипна има предварителен луфт за да не затегне като загрее .
Чираче - майстор
При мен не затяга, а се посуква при прибиране. Т.е. тръгва първо от към отвора на пещната камера, и на около 50 мм спира. Връща се отново в изходна позиция, и, то там.
vladim6 - специалист
От огъня се замята и сега трябва да се свали и леко престърже в зоната в която има допир подвижната и неподвижна част! Успех
Чираче - майстор
За мен престъргването не е решение. Конструктора би трябвало да предвиди за проблема.
gnt69 - майстор
Точно така не пипай нали е гаранционна. Ще дадат нова скара. :partyman:
Чираче - майстор
И какво от това, че вероятно ще дадат нова скара? Нали проблема ще е същия?

Тема "Проблем с горелката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: