• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 48
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi65 - специалист
Може би имаш предвид това.На сондата се навива силиконова гайка,която се поставя директно в метална втулка.Няма преплитания на кабели.В някои случаи ,не е необходимо да се открива топлата вода.Производителя си го е измислил и го предлага за улеснение.Комплекта струва 2 лв.[/quote]

Това с а силиконовата втулка е супер идея браво за което. Но нещо с другото не съм съгласен.
На снимката виждам че си сложил втулка и то поне 15-18 мм като я гледам. Което е точно толкова колкото да се скрие сондата и да не се обтича пълноценно от газовете.., Мисля че тази силиконова втулка е да напъхаш сондата в подготвен отвор без никакви втулки .. така няма да изложиш сондата на риск от прегряване защото ще се обтича активният елемент.. а дали мери вярно в това положение не съм правил опити да кажа. Зная че така изнасят на втулки сондите като ги скриват на 75 процента когато премахват катализатори за да лъжат компютрите на колите че всичко е наред. Другото с което не съм съгласен е вертикалният монтаж. Тотална грешка..
Няма да изнасям лекция защо просто пускам снимка с правилата.. Желателно е да се съобразиш за да не си убиеш сондата.

Прикачен файл

sonda polijenie.jpg
sonda polijenie.jpg (38.11 KиБ) Видяна 2200 пъти
zaza73 - специалист
Radoslaw написа:
Evgeniy написа:
Къде може да се купи?[

За съжаление в България ,не можиш да го намериш.Купил съм го комплект със сондата и контролера.Предполагам ,че скоро ,ще внеса няколко контролера за приятели,ако искаш ще ти поръчам и такъв компект.Би трябвало да е универсален за всяка ламбда сонда.
Здравейте...Ако не е тайна , колко струва комплект със сондата и контролера.Ако искате отговорете ми на лично....Благодаря , ви...
Evgeniy - майстор
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (93.96 KиБ) Видяна 2194 пъти
6osi6 - майстор
Монтирана по начина от снимката, сонда с отвори на LSM-11 ще даде ниски стойности в mV и ще се задръства бързо. Трябва да е по-изнесена.
Radoslaw - специалист
6osi6 написа:
Монтирана по начина от снимката, сонда с отвори на LSM-11 ще даде ниски стойности в mV и ще се задръства бързо. Трябва да е по-изнесена.
Естествено ,че това не е нормалното работно положение на сондата.Издърпал съм я за да ви покажа,силиконовата гайка.При работа ,цялата гайка влиза във втулката.И втулката ,не съм си я правил аз.Както казах не искам да откривам топлата вода.Така си я дава производителя.За вертикалния монтаж ,не знам ,може наистина ,да е така.Но
Kostrzewa i Metall Fach В котлите си ,ги монтират вертикално.Това са големи фирми ,а и двете да бъркат ,чак се съмнявам.Но зане ли човек ,никой не е безгрешен
bobi65 - специалист
Radoslaw написа:
6osi6 написа:
Естествено ,че това не е нормалното работно положение на сондата.Издърпал съм я за да ви покажа,силиконовата гайка.При работа ,цялата гайка влиза във втулката.И втулката ,не съм си я правил аз.Както казах не искам да откривам топлата вода.Така си я дава производителя.За вертикалния монтаж ,не знам ,може наистина ,да е така.Но
Kostrzewa i Metall Fach В котлите си ,ги монтират вертикално.Това са големи фирми ,а и двете да бъркат ,чак се съмнявам.Но зане ли човек ,никой не е безгрешен
Радо, добре че ни подсказа че си я издърпал.. Така съм съгласен за дълбочината . Но за вертикалният монтаж не рискувай с доверяване на споменатите фирми. вземи просто един каталог на сонди и там си пише за изискванията.. дори и на БОШ за LMS 11 го има.. от там копирах и пуснах снимка с положението. Повярвай ми така е обречена и ще я убиеш бързо .. бързо.
Radoslaw - специалист
Не бих искал да споря за нещо ,което не знам и не ме е срам да си го призная.Само ,че видях и това.За високата температура си го пише,че убива сондата ,но за вертикалния монтаж нищо не пише.
Боби да попитам,защо търсиш ламбда 1.5-1.6.Тук виждам ,че нулевото равновесие е при 1.2

Прикачен файл

2 (1).jpg
2 (1).jpg (108.13 KиБ) Видяна 2046 пъти

Прикачен файл

2.jpg
6osi6 - майстор
Сондата може да стои по този начин. Сондите, които bobi поръчва от един автосервиз в Белгия :yawinkle: който от своя страна ги доставя от Меркобел :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle: се монтират вертикално.
Прикачен файл:
AHDKG384.png
AHDKG384.png (35.07 KиБ) Видяна 2010 пъти
"The sensor should be installed with its tip facing downward of exhaust pipe (electrical connection
upwards), to prevent the collection of liquid or other contaminant inside the sensor’s shield
protection tube. The tip should also not face upstream of the air stream."
Хората са написали - Сензорът трябва да се монтира с върха обърнат надолу към изпускателната тръба (електрическа връзка нагоре), за да се предотврати събирането на течност или друг замърсител във вътрешността на защитния щит на сензора.
6osi6 - майстор
Radoslaw написа:
нулевото равновесие е при 1.2
Около тази стойност е. Въглищата ги горя на 1.1, 1,3. Гориво с по-висока влажност може да се изгаря при λ 1,5-1,6. При влажност 10% е излишно греене на комина.
Прикачен файл:
AYKG5FR4.png
AYKG5FR4.png (95.24 KиБ) Видяна 2006 пъти
Последната таблица е с максималните стойности на CO2.
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
Сондата може да стои по този начин. Сондите, които bobi поръчва от един автосервиз в Белгия :yawinkle: който от своя страна ги доставя от Меркобел :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle: се монтират вертикално.
Прикачен файл:
Прикаченият файл AHDKG384.png вече не е достъпен
"The sensor should be installed with its tip facing downward of exhaust pipe (electrical connection
upwards), to prevent the collection of liquid or other contaminant inside the sensor’s shield
protection tube. The tip should also not face upstream of the air stream."
Хората са написали - Сензорът трябва да се монтира с върха обърнат надолу към изпускателната тръба (електрическа връзка нагоре), за да се предотврати събирането на течност или друг замърсител във вътрешността на защитния щит на сензора.
=D> 6оси6 .. до преди месец питаше Евгени как се мери сонда с мултицет сега стана специалист..
Това което си пуснал е за правилното положение на сондата спрямо газовият поток.. да е на 90 градуса сонда спрямо газовете.. а не за вертикален монтаж..
Вертикалният монтаж предразполага да се задържи в височина по висока температура на сондата от собственият нагревател и понеже точно там в края преди резбата е връзката на захранването с нагревателният елемент се създават условия да прегрее тази връзка и да прекъсне.. Отварял съм прекъсната сонда и точно там е било прекъсването.

Прикачен файл

Montaj sonda.jpg
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 48

Тема "Ламбда контрол на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: