• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
preslav - майстор
Хубава тема - хубави размисли, всеки си чете Евангелието както му отърва!
Аз също си чета по моя си начин - от незапомнени времена човекът се е топлел на огън, огън от какво, газ, пелети, атомни ядра? Преди Христа и доста след това огънят е бил от дърва. После се появяват въглищата, те не се появяват после, но човек се е научил да ги ползва после. Прескачам парата и индустрията задвижвана от парни машини, но си мисля защо ли Едисон се е занимавал с електрическата крушка, какво му е пречело да си свети с лоена свещ или газена ламБа? Някой схваща ли ми липсващата мисъл - от дърва човечеството се е движело към електроенергия, ние обаче сме си башкъ (всички на коне, ние на магаре), от ток се движим към дърва.
Нямам сили да се обяснявам как не гасим таратайките си, за да ни е топло или хладно, ама иначе броим стотинките за топлото у дома. Гъзовете си не сваляме от колите, но иначе пием хапчета за отслабване и ходим на фитнес.
Най-голямото село в БГ стана Столица, една даскалица му е кмет, но имаме претенции за Евро стандарти.
Няма смисъл да продължавам, всеки може да си добави още примери за парвенющината, която е намамила цялото ни общество, но иначе блатото си ни е готино.
Последна промяна от preslav на нед мар 12, 2017 12:18 am, променено общо 1 път.
Hoвoceлckи - майстор
preslav написа:
Гъзовете си не сваляме от колите, но иначе пием хапчета за отсабване и ходим на фитнес.
[-X Ходя в гората за дърва с магарето, после си ги режа, цепя, редя, пренасям :-D Пийвам си ракийка, понякога - винце.
Защо все пренебрегваш от какво се добива тоя пусти ток? Не щем атомни централи, щото ни страх да не гръмне. Не се съмнявам, че си наясно за "фецовете", че са ташак. Тия на кюмур ... са супер? Електрическа енергия не съществува свободно в природата - тя се преобразува в такава от някаква друга :idea: На теб ли трябва да ти се казва това? По точно за кой ли път :xplode: Ядосвам се, защото си въобразяваш, че със змълчаването вероятно ще го забравим. Но защо?
preslav - майстор
Hoвoceлckи написа:
preslav написа:
Гъзовете си не сваляме от колите, но иначе пием хапчета за отсабване и ходим на фитнес.
[-X Ходя в гората за дърва с магарето, после си ги режа, цепя, редя, пренасям :-D Пийвам си ракийка, понякога - винце.
Защо все пренебрегваш от какво се добива тоя пусти ток? Не щем атомни централи, щото ни страх да не гръмне. Не се съмнявам, че си наясно за "фецовете", че са ташак. Тия на кюмур ... са супер? Електрическа енергия не съществува свободно в природата - тя се преобразува в такава от някаква друга :idea: На теб ли трябва да ти се казва това? По точно за кой ли път :xplode: Ядосвам се, защото си въобразяваш, че със змълчаването вероятно ще го забравим. Но защо?
А аз искам колкото се може повече атомни централи, че и най-простите знаят, че като гръмне у комшиите ще гръмне и у тях! Ти какво искаш турецкие инжинери да се грижат за твоята сигурност или болгарские?
Аз вярвам на нашите, а ти???
Hoвoceлckи - майстор
Аз твърдо съм за наши нови АЕЦ, но съзнавам много добре, че от мен просто не зависи нищо!
Вичи - специалист
LazarGanev написа:
Истината е, че всеки, който има суровина (дървесина, агроотпадъци и всичко подходящо за пелетиране и горене) си купува инсталации за производство на пелети и няма интерес да продава евтина, непреработена суровина.
olelemaiko написа:
Истината е , че в близките 10 дори и доста повече години , всеки ще се спасява-отоплява според гайлето си.
koveslav написа:
Истината е,че пелетите масово се произвеждат от дървесина,мелят всичко наред,само дръ-дрън за отпадъци се говорят.
Истината има много лица.
fbr - майстор
Hoвoceлckи написа:
Аз твърдо съм за наши нови АЕЦ, но съзнавам много добре, че от мен просто не зависи нищо!
Кажи ми едно нещо, което, нашите политици са започнали и направили до край. Едно-едничко. И аз искам, но не вярвам съвременната политическа класа да се обедини около нещо съществено и да го отстоява пред чужди и наши до край. А пък аз и ти какво искаме, тях въобще не ги и.е
doctor Zizi - напреднал
добре, ще построим АЕЦ, след което тока които се произвежда с нашите пари, ще го дадем на ЧЕЗ, ЕВН и не знам още кои друг ще ни нагъзи и ще ни го продава на цени , които всеки месец или тримесечие ще се движат нагоре и ние ще си мълчим и ще се навеждаме все понадолу- питам ДОКОГА ще е така?
fbr - майстор
Ааайде сега, като в детската градина да почваме да обясняваме, че във фактурите е разбито като за олигофрени, колко пари остава за ЧЕЗ, МЕЗ, колко пари за микса, фикса, за американските пенсионери, за руските ракети и т.н. Или си мислиш че ЧЕЗ, като прибере парите, не дава на никой. Всички се разплащат назад по веригата, до като стигне парата до миньора в мината.
idealist - специалист
fbr написа:
Кажи ми едно нещо, което, нашите политици са започнали и направили до край. Едно-едничко...
Гласуване на заплатите и ваканциите си. По тия въпроси са учудващо единни и действат в невиждан синхрон.
Здравейте, има ли някой, който се отоплява с пропан-бутан?
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42

Тема "Отоплението на дърва ще е най-изгодно тази зима - как ги изчислиха?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: