• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
БайТанас - специалист
Здравеите . Имам въпрос за българска настолна бормашина ПН 161 Ще работи ли нормално с честотен инвертор . Двигателят е двускоростен двойна звезда / триъгълник , 0,75 / 1,1 кW . Причината за това упражнение е че там където се намира машината няма трифазен ток.
plamen6703 - майстор
По въпроса с цената на инвертор за таква цел замислял ли си се? Има вероятност цената на инвертора да доближи цената на бормашината... или поне да е на 2/3 от цената на машината..
Вариант с преработка на електромотора за работа в монофазна мрежа като съответно падне и мощността дали те устройва като вариант?
БайТанас - специалист
Имаш предвид пренавиване на двигателя или пускане с кондензатори ? Ще помисля и за този вариант но така ще му липсват двете скорости и ще трябва да се регулира скоростта само с ремъка . А въпроса ми беше дали нормално ще работи двигателя на двоина звезда и на триъгълник с инвртора. А в Ибей се намират някои добри оферти.
plamen6703 - майстор
Имах предвид с кондензатори, но със съгласен с теб, че машината няма да е същата. В eBay е също е вариант, но преди това, ако искаш хвърли едно око тук https://www.eldvigateli.com/%D0%BD%D0%B ... 0%BE%D1%80 нямам нищо общо с тази фирма, да не помислиш, че е реклама, просто съм купувал някои техни изделия и съм доволен. Има телефони за контакт, можеш да ги попиташ за всичко, което те интересува. Ще ти дадат информация от първа ръка и за инверторите, аз съм виждал добри резултати с инвертор, но като цена е скъпо изпълнение. Скъпо за мен, всеки според джоба си се простира.
moimoimoi - майстор
би трябвало да работи добре защото и при триъгълник и при двойна звезда двигателя работи с номинално напрежение 380/400волта
krasi92 - майстор
Работи без проблеми и ако не те притеснява цената е по добре от пренавиване.
lov - майстор
Я малко успокойте топката с монофазен честотен инвертор и двускоростен двигател 3ф / 380V. Просто не става. Ако някой ми покаже вариант на пресвързване на такъв двигател на 3ф /220 ще го почерпя. Дори за да го улесня мога да му дам един двигател с изведени изводи от всички намотки вътре да не се мъчи при демонстрацията. :)
krasi92 - майстор
Какво да пресвързваш като вземаш ток от монофазна линия и захранваш бормашината и тя си работи.
lov - майстор
Пояснявам подкарване на двускоростен трифазен двигател с монофазен инвертор. Питащия има такъв в наличност. Двускоростниея не може да се пресвърже за работа в трифазна мрежа за линейно 220V. Толкова изкарват на изхода си монофазните инвертори. Също е проблем и пускането им с помощта на кондензатор пак по същата причина. Загуба на мощност над 50%
И инвертор ще ти подсигуря за демонстрацията ако още упорстваш. :)
kabel96 - специалист
lov написа:
Я малко успокойте топката с монофазен честотен инвертор и двускоростен двигател 3ф / 380V. Просто не става. Ако някой ми покаже вариант на пресвързване на такъв двигател на 3ф /220 ще го почерпя. Дори за да го улесня мога да му дам един двигател с изведени изводи от всички намотки вътре да не се мъчи при демонстрацията. :)
Слагай масата за почерпката.МОНОФАЗЕН честотен инвертор НО с активен ПСФ на входа които дига и стабилизира правото на 500 волта и от там вече го прави трифазно.Най новото е че вече има и такива електрожени с стабилизатор на входа.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за настолна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: