• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
enviro - специалист
Колега неска гледах в онлайн магазина на хоуммакс има два вида керемиди, битумни керемиди и финска битумна керемида каква е разликата немога да разбера за да купя финската като я гледам имам чувството че е за чела стряхи как да обесня и аз :?
Монтажник - специалист
enviro написа:
Колега неска гледах в онлайн магазина на хоуммакс има два вида керемиди, битумни керемиди и финска битумна керемида каква е разликата немога да разбера за да купя финската като я гледам имам чувството че е за чела стряхи как да обесня и аз :?
Току що ги гледах, не знам и аз защо така им викат като са си битумни керемиди.Ти вземи от тези, които ти харесват и не от дизайнерските все пак е кучешка колиба, всички модели ще свършат идеална работа.
angelfilev - специалист
enviro написа:
Не мога да ти отговоря така. Предполагам, че "финска битумна керемида" е название дадено от някой производител и повторено от неграмотни търговци.
Няма специални за чела. За стрехи се използват обикновени, но с изрязани езици. Погледни някое от многобройните видео и ще видиш как става.
Аз съм използвал битумни керемиди на IKO тип Арморшилд. При тях цялата долна част е самозалепваща и това приех за предимство.

За твоят случай смятам, че биха станали всякакви които ти харесват по цвят и форма.
kolev_k - специалист
Монтажник написа:
По технология под битумните керемиди, които ще бъдат полагани върху дъсчена обшивка трябва да се грундира с битумен грунд,след което да се положи чрез газопламъчно заваряване
Нали не се майтапиш?Знаеш ли какъв хубав пожар съм виждал при полагане на такъв покрив върху дървена конструкция с помощта на газова горелка.
Монтажник - специалист
kolev_k написа:
Монтажник написа:
По технология под битумните керемиди, които ще бъдат полагани върху дъсчена обшивка трябва да се грундира с битумен грунд,след което да се положи чрез газопламъчно заваряване
Нали не се майтапиш?Знаеш ли какъв хубав пожар съм виждал при полагане на такъв покрив върху дървена конструкция с помощта на газова горелка.

Разбира се, че не се майтапя - направил съм доста дървени навеси покрити с подложка 3-4мм.воалит положен чрез газопламъчно заваряване и след това битумните керемиди - важно е да се нагрява изолацията а не грундираната дървена основа :-D , важно е и горелката да е за тази цел за да има контрол над пламъка.Общо взето като знаеш какво правиш после си спиш спокойно :) .
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: