• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikito_sv - специалист
Камината ми работи на зададени 60гр на вода.сега е на 65 и не мърда от 40 мин.пелетите само тлеят едва се вижда пламъче има мн светулки такива в камерата.темп. на газовете варира 85 90 градуса.добре ли е.нали няма проблеми
ТиАс - специалист
miroalav8 написа:
Здлавеите колеги. Да попитам на някого да се е случвало по стените на горивната камера да се получава някакъв твърд налеп
:sad:
Да,при мен напоследък има и като се лющи имам усещането,че все едно ламарината е нагоряла и пада.
filmatoplo - майстор
Моята Аурига която пуснах в началото на сезона ,не е давала никакви ядове скоро говорих с собственика и му предложих ако е необходимо корекции ,човека каза - всичко си работи на няколко дни стъклото се черни но това е нормално ,чистя пепел отвреме на време ,догодина преди сезона ще ти се обадя да я прегледаш преди пускането.Или той е извадил късмет ,или аз съм си свършил работата . :) Определено за сега съм доволен от марката и я препоръчвам - заслужава си парите.
Doks - напреднал
filmatoplo написа:
Моята Аурига която пуснах в началото на сезона ,не е давала никакви ядове скоро говорих с собственика и му предложих ако е необходимо корекции ,човека каза - всичко си работи на няколко дни стъклото се черни но това е нормално ,чистя пепел отвреме на време ,догодина преди сезона ще ти се обадя да я прегледаш преди пускането.Или той е извадил късмет ,или аз съм си свършил работата . :) Определено за сега съм доволен от марката и я препоръчвам - заслужава си парите.
Браво на майстора! =D> Няма ли да идваш към София да ти отворя още работа :rock: :mrgreen:
filmatoplo - майстор
Иска малко разбиране на функциите на управлението и нещата тръгват .В темата главните неща са обяснени ,и аз съм ползвал съветите на колеги които са били по напред в пуск и настройки на камините ЕкоСпар .По принцип камината идва заводски с малко завишени стойности в дози и въздух , пипва се тук там и готово ,и ако пелетите се уцелят качествени- ехеее. :)
nikito_sv - специалист
Колеги някой има ли камина която да мирише на дървесина в цялата къща.помагайге не е дразнеща миризмата но все пак я има
Помогнете....
izidor66 - напреднал
А къде държиш торбите със пилети.....предполагам от тях идва миризмата на дървесина...
nikito_sv - специалист
В гардеро а в една кофа но когато не гори камината не мирише чак толкова.това ме навежда на мисълта ще е от нея...
nikito_sv - специалист
nikito_sv написа:
В гардеро а в една кофа но когато не гори камината не мирише чак толкова.това ме навежда на мисълта ще е от нея...
Днес увих с алум фолио сглобките на кюнците да не би да истърва пушек.не вярвам да е от тях но знае ли човек.то където не очакваш там излиза най често.търся варианти за сега неуспешни.мисля също и да не би да е от самото горене от капаците да излиза миризмата... но... никой не споменава за това във форума.явно съм индивидуален проблем...
naskov - майстор
Още преди няколко дни, когато питаше за праха ти се обясни, че димоотводите трябва да са добре уплътнени. Проблема ти не е индивидуален. Трябва само по-задълбочено четене :wink:
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: