Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
днес чух странен шум откъм котела(тип направи сам) и като се ослушах, установих, че идва от обезвъздушителя в горната част на котела. Леко натиснах пъпката и спря. Сега обаче, като го запалихме, запозна да капе вода, при това си капе доста. От най-близкия радиатор се чу шум(предполагам има въздух), но не знам как да процедирам. Ако има въздух в системата, защо от обезвъздушителя капе вода? Както казах, котела е тип направи сам, който се ползва от няколко години.
От обезвъздушителите на радиаторите не потича никаква вода, но са леко топли.
gnt69 - майстор
nautilus33 написа:
Здравейте,
днес чух странен шум откъм котела(тип направи сам) и като се ослушах, установих, че идва от обезвъздушителя в горната част на котела. Леко натиснах пъпката и спря. Сега обаче, като го запалихме, запозна да капе вода, при това си капе доста. От най-близкия радиатор се чу шум(предполагам има въздух), но не знам как да процедирам. Ако има въздух в системата, защо от обезвъздушителя капе вода? Както казах, котела е тип направи сам, който се ползва от няколко години.
Завий капачката на обезвъздушителя докрай и ще спре да тече. После газ на котела и помпата и въздуха ще се събере някъде по нагоре. На мене ми се събира в банята на втория етаж, лирата е най високо. След час два обезвъздушаваш и си ти. :partyman:
nautilus33 - майстор
gnt69 написа:
nautilus33 написа:
Здравейте,
Завий капачката на обезвъздушителя докрай и ще спре да тече. После газ на котела и помпата и въздуха ще се събере някъде по нагоре. На мене ми се събира в банята на втория етаж, лирата е най високо. След час два обезвъздушаваш и си ти. :partyman:
Вече го заляхме с вода, че не знаехме какво може да стане :)
Иначе завих една капачка от вентил на обезвъздушителя. А след като го запалим наново и изчакаме час-два да се събере въздуха, от къде се обезвъздушава? От този обезвъздушител над котела(на който завих капачката) или ходя от радиатор на радиатор?

ПП забравих да кажа, че съм с отворена система с разширителен съд, който е най-високата точка.
gnt69 - майстор
Знам ли, може и да трябва да обезвъздушиш всичко наред, може и да се самообезвъздуши, зависи от системата. Увеличи скоростта на помпата и ще бълбука ако трябва да се обезвъздушава. Ако имаш контрол над помпата след час два спри за минута и пак пусни ако има въздух ще се чува бълбукане.
nautilus33 - майстор
ОК. Ще я изключа след час някъде, понеже не сме го били изгасили както трябва, и се разпали пак.
Иначе от радиаторите започна да се чува шум, като от течаща вода.

Тема "Проблем с локално парно/обезвъздушител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: