Здравейте. Разгледах доста обстойно темите във форума, но не намерих такава която да се обяснява странния проблем, които имам в банята. Апартамента е на шпакловка и замазка в сграда ново строителство, с качество над средното. Аз съм първия собственик на жилището. В банята няма бойлер (апартамента е газифициран), само три двужилни мостови кабела, които са съответно за осветление на тавана, вентилатор на стената и огледало/осветление над мивката. Пред банята има една конзола за ключ с трижилен мостов кабел, от което си вадя извода, че е за сериен ключ, който да управлява трите точки. Странното е, че при включен предпазител има фаза на кабела на огледалото/осветлението над мивката и на едното от трите жила на ключа. При монтиране на двоен сериен ключ не се контролират нито огледалото/осветлението над мивката, нито осветлението на тавана, нито вентилатора на стената. Това проверих по следния начин - не се появява фаза нито на тавана, нито на тавана, а осветлението над мивката не се гаси.
Много силно се надявам, че аз греша някъде, но всичко това ми прилича на неправилно свързване на кабелите в разпределителната кутия, която вече е замазана и шпаклована...
. Моля за вашите мнения за това какво мога да направя.
Много силно се надявам, че аз греша някъде, но всичко това ми прилича на неправилно свързване на кабелите в разпределителната кутия, която вече е замазана и шпаклована...