• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 70
Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
fore написа:
Еееее изядахте ме...........

Хубаво де бъркам това че сравнявам предавателните числа на малки и големи ролки чрез ремък или пък на зъбни колела с различни диаметри...........
Но когото и да питам в първият момент мисли като мене.

Действително точка от периферията на 230мм изминава по голям път за същото време като точка от диск 115мм която ще го измине по бързо. Значи наистина на точката от по големият диск и трябва по голяма скорост за да не изостане от другата на по малкият. :)
Пак нещо се отклони извън рамките. Пак не са правилни разсъжденията ти и пак достигаш до "резултат" нямащ нищо общо с цитирания проблем. За какво изоставане и настигане на точки говориш?! Понеже няма как да ме разбереш, ще ти го обясня по-просто, по детски. Необходими са ти два велосипеда . Единия да е тип "сгъвайка" Балканче с малките капли, Другият да е тип ..."Украйна" :-D с големите колела.
Сега бутай едното колело по пътя , после с другото същото. Ще забележиш, че "малкото" колело е изминало почти два пъти по-малко път от "голямото" при един и същ брой завъртания ( обороти ) на колелетата им
yasmania написа:
АКо към функциите са добавили случайно заключване на спусъка в работно положение (полезно предвид реглажа на оборотите и възможността да го ползваш за полиране с постоянна ниска скорост), може да го премисля и да се освободя от този който взех февруари
Електрониката му не е с константно регулиране на оборотите , т.е. съмнява ме да е подходящ за полиране . Отделно е калпава и ще изпуши при прод.употреба с ниски обороти.
Снимката ( втората ) е на голям шлайф , точно този е със заключване на пуск.бутон ( дори на снимката се вижда палчето му ). Освен ако този доп.палец е за презастраховане с/у случайно пускане на шлайфа.
пишман_майстор - майстор
Този май е новият дизайн за малкия флекс. 45 камъка нашенска валута е в немско. Пак ни цакат лекичко...
Прикачен файл:
parkside-winkelschleifer-pws-125-c3--1.jpg
parkside-winkelschleifer-pws-125-c3--1.jpg (24.08 KиБ) Видяна 3121 пъти
yasmania - напреднал
пишман_майстор написа:
Този май е новият дизайн за малкия флекс. 45 камъка нашенска валута е в немско. Пак ни цакат лекичко...
Прикачен файл:
parkside-winkelschleifer-pws-125-c3--1.jpg
Именно, този купувахме, като го пуснаха февруари :) Докато сега, в брошурата им за Четвъртък, за обявен ъглошлайф 1200W снимката е на другия, цитиран като втори дизайн (и потвърден от теб за 230мм диск) уред.

Обърквация? Ще видим ...
wscientist - специалист
Здравейте,

Някой, който има прахосмукачката PNTS 1300 C3 и ползва торбички от VACBAG (TONI CLEAN), може ли да каже кой модел е аналогичен на оригиналната торбичка?
burkov - специалист
Изображение

Ето това пускат, точно малък си е модела.
Valyo68 - специалист
Точно модела от горната снимка, стоя бая време в Горна Оряховица и Велико Търновските Лидъли, преди месец +-. Четките са някакви конусни други, но и старите стават. Имам модела 2016г.с втулката, ами работи си, поставен е на Лидълска стойка и режа едни хром никелови тръбички 8мм. без грешка. Звукът е ужасен, но няма да го сменя с този/новият/. С всяка година качеството пада в машинките на Лидл. Тъкмо си го нагласих да реже, както трябва. Не се разделям с него;-) Голяма центровка имаше, ама е за боклука! Новият модел 2017г. няма стопер, /задържане на оборот,/ приятно глади ухото на джик так, но на сухо в магазина! С друго не мога да помогна!
roland - специалист
Колеги, занимавам се професионално, но ще ми кажете ли къде намирате приложение за средните модели ъглошлайфи? Аз диск 125 го въртя с малък шлайф над 1000 вата, а пък тръгна ли да пускам големия шлайф значи ще пада бая рязане. Среден имам, вчера ми подариха още един /с покупката на 10j къртач/, но не мога да им намеря приложението, с други думи - никопга не съм ползвал това чудо. Не е ли да хвана с една ръка, някак не е за мен. А големия си е голям... този средния за нищо не става.
jekasus - майстор
roland написа:
Не е ли да хвана с една ръка, някак не е за мен.
За продължително шлайфане, дори и рязане, а това го има и при фаянсаджии/каменари, по-добре този вариант с две ръце този, отколкото къса база :-D
пишман_майстор - майстор
Все съм си мислил, че така наречените "средни" шлайфчета са тези със 150мм диск.
Valyo68 - специалист
Бях си забранил, да ходя в Лидл, до днес! Дъщерята звъни, тате как си, има ли работа, можеш ли да говориш...ала бала...:-) Отговарям: Давай направо, не приличай на майка си, няма какво да ме гласиш, да свършим работа! А тя:
- искаме да си вземем малката прахосмукачка, 1300 вата, има цяло пале в Горна Оряховица, ако може едно заемче до април? До втори, трети ще се оправим? :-)
И като запалих колата от В.Търново, даже ги изпреварих и гушнах 2бр. Един брой за щерката, един за колежката! :rolleyes: 5 кг. брашно за хлебец, ябълков сок за внучето, часовник на баба им за новата кухня, домашна лютеница за зетя, разни други дреболии и то стана една...:-)
Водоструйки има, прахосмукалки, поне 15 броя. Водоструйката, поне по снимка / на кашона/ е с филтър, за който дадох 15лв. в магазини Щилл, преди година. Много съм доволен! Тази даже е и по ефтинка с 10лв. Струва си парите! Относно филтрите за прахосмукачката 1300 wata, на първо четене, хартиени едно към едно: Nitec T106, утре ще съм точен, че малко съм заигран с комшията, много му е арна ракийката! :-) Препоръчвам, торби от нетъкан текстил, безценни! Утре или когато имам време ще продължа! :partyman: :supz:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 70

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: