emilvelkov73 написа: Направо звучи страхотно.раСуспенд не ми трябва след гасене следващото палене е след много часове. Оставил съм го на 1 минута да не е без хич. По добре да изгори горивото качественно и да приберем топлината в буфера. Интиелския контролер се връзва на мястото на стайния термостат на платката на горелката. Едно време си играх и когато кажа че искам БГВ+ отопление ми палеше горелката да зареди бойлера, и при команда от стайния тя продължаваше да гори до достигане зададената температура и чак след това суспенд и гасене. Сега не знам с по новите натурели може и да са го оправили тоя проблем но на мене не ми харесваше затова топля бойлера през отоплението. Иначе буфера е свъзан директно и се топли цялата вода. Серпентината я ползвам за слънчевите колектори когато загрее топлата вода в бойлера един трипътен със задвижка я праща в буфера да се охлаждат колекторите, да живеем безгрижно лятото и да ходим на почивка без да загъваме колекторите с чаршафи. Бойлера е със 2 серпентини, една за слънцето която е заредена с антифриз и една за котела която е свързана към общия обем вода.
Суспенда няма ли да е по добре ако работи повече?
Интиелския за буфера,как трябва да се върже към горелката?
И помпата за бойлера не може ли да си е вързана към управлението за БГВ и когато работи горелката ще си работи и тя ако трябва разбира се.
Буфера ти със серпентина ли е,и как е вързан?
Може ли да работи котела и без буфер?